Olümpiavõitjat ootab karm karistus (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Lochte
Ryan Lochte Foto: SCANPIX

UJUMINE. USA ujumistäht Ryan Lochte, kes on võitnud 12 olümpiamedalit ja sai tänavustel Rio mängudel kaela järjekordse kulla, ent jäi seejärel vahele politseinikele valetamisega, saab CNNi andmetel kümne kuu pikkuse võistluskeelu. See tähendab, et Lochte jääb eemale ka 2017. aasta maailmameistrivõistlustest.

Nii saaks Lochte MMil osaleda alles 2019. aastal. Sama aasta augustis saab ujumistäht aga juba 35-aastaseks. Karistus ootab ka Rios temaga koos inetusse vahejuhtumisse sattunud koondisekaaslasi Gunnar Bentzi, Jack Congerit ja James Feigenit, kuid nende võistluskeeld pole nii pikk, lausus CNNi allikas. USA olümpiakomitee ja riigi ujumisliidu ühist ametlikku avaldust sel teemal on oodata täna.

Neli USA ujujat väitsid Rios, et sattusid röövi ohvriks, neid olevat bensiinijaamas relvaga ähvardatud. Hiljem muutis Lochte oma ütlusi ning uurimisel selgus hoopis, et taksoga peolt naasnud mehed olid bensiinijaamas sealset vara lõhkunud ja sündusetult käitunud, misjärel turvamehed üritasid neid kinni pidada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles