Võrkpalli rahvusmeeskond alistas Itaalia kõrgliiga võistkonna

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallimeeskonna peatreener Gheorghe Cretu.
Võrkpallimeeskonna peatreener Gheorghe Cretu. Foto: Joosep Martinson

EM-valiksarja teiseks ringiks valmistus Eesti meeste võrkpallikoondis alistas Poolas Lubinis toimunud kohtumises tugevas Itaalia kõrgliigas mängiva Milano Revivre Powervolley 3:1 (25:20, 23:25, 25:14, 25:20). Eesti aja järgi homme kell 17 mängivad võistkonnad uuesti.

Tänases mängus jooksid rahvusmeeskonna algrivistuses väljakule Kert Toobal, Henri Treial, Andri Aganits, Keith Pupart, Robert Täht, Oliver Venno ja Rait Rikberg. Lisaks neile andis peatreener Gheorghe Creţu mänguaega Ardo Kreegile, Renee Teppanile, Karli Allikule, Denis Losnikovile, Andres Toobalile ja Rauno Tammele.

«Oli hea mäng, kui vaadata ette järgmisele nädalale. Me olime eelkõige keskendunud vastuvõtule, sest Tšehhi meeskonnas on Milanoga sarnase serviga mängijaid. Olen kõigi mängijatega rahul, ka vahetusest sekkunud meestega. Meil pole veel otsustavateks mängudeks täielikku värskust, mistõttu andsin kõigile võimaluse mängida,» võttis peatreener kohtumise kokku.

Eesti meeskond lõi punktiks pooled tõstetest, Itaalia klubi näitaja oli 41 protsenti. Väga heas hoos oli Aganits, kes realiseeris kümnest tõstest kaheksa. Lisaks temalt ka blokipunkt. Meeskonna edukaimana 15 punkti toonud Venno lõi veerandsajast tõstest punktiks 13. Täht kogus samuti kahekohalise saldo, panustades võitu kümme punkti. Eriti võimas on aga see, et positiivsed servi vastuvõtud lahendas meie meeskond 77-protsendilise efektiivsusega. Küll ei teinud me seal aga ise ühtegi rünnakuviga ega saanud vastased otse ühtegi blokipunkti.

Kokkuvõttes oli Itaalia meeskond vastuvõtul veidi parem (50 vs. 45 %), blokiga saime üheksa, Milano klubi kuus punkti. Neljal korral takistas itaallaste ponnistuse Treial, kolmel Andres Toobal.

Homme on meeskonnad uuesti vastamisi, laupäeval ootab Eestit kohtumine Poola kõrgliiga meeskonna Kielce Effectoriga.

Valiksari stardib meie jaoks Rumeenias, kus järgmisel neljapäeval läheme vastamisi Tšehhiga. F-alagruppi kuuluvad veel Rumeenia ja Makedoonia. Teine turniir toimub 23.-25. septembrini Tšehhis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles