Tartu Ülikool alustas kontrollturniiri kaotusega (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli mängijad Kristen Meister (vasakult), Janar Talts, Gert Dorbek, Janari Jõesaar, Kent-Kaarel Vene, Tanel Sokk ja Marek Doronin
Tartu Ülikooli mängijad Kristen Meister (vasakult), Janar Talts, Gert Dorbek, Janari Jõesaar, Kent-Kaarel Vene, Tanel Sokk ja Marek Doronin Foto: Margus Ansu

Täna õhtul pidas otse Newcastle'ist Liepajasse sõitnud Tartu Ülikooli korvpallimeeskond oma esimese alagrupikohtumise Vene klubi BC Permi vastu. Tasavägisest kohtumisest tuli kaasa võtta kontrollmängude esimene, napp 68:66 kaotus.

Tasavägisus oli, nagu lühidalt öeldud, tervet mängu iseloomustavaks faktoriks. Esimesel veerandil kindlat paremust kumbki meeskond ei saanud ning ehkki Perm oli punktiarvu poolest veidi kõrgemal, siis Tartu kaugele maha ei jäänud (17:15). Ka teisel veerandil jätkus vägikaika vedamine samas taktis, kuid poolaja lõpus suutis Perm edu veidi suurendada - 36:32. Tartu oli seega maas küll esimese veerandiga võrreldes topelt, kuid siiski ebamugavalt lähedal. 

Taas naasis Tartu pausilt uue hingamisega ning kolmada veerandi keskpaigaks olime juba terve mängu suurimas eduseisus - 48:41. Enesekindlust jätkus õnneks ka veerandi teise poolde ning viimasele neljandikule läksid eestlased vastu lootusrikkast paremusseisust 55:50. Neljandal veerandil aga Tartu jaks rauges. Perm võttis liidripositsiooni taas enda kätte ning juhtis 61:58, kui mängida jäi veel viis minutit. Selle ajaga võitles Tartu tagasi ühe punkti, kuid pidi lõpuks siiski leppima oma selle hooaja esimese kaotusega, 66:68. 

Tartu parim punktitooja oli täna taas Dominykas Milka, 13 punkti ja 6 lauapalli. 11 punkti lisasid Janari Jõesaar ja Mandell Thomas, kellelt kummaltki ka vastavalt 5 ja 4 lauapalli, Thomaselt kirsiks tordile ka 3 vaheltlõiget. Meeskonna uusim täiendus Ivo Van Tamm elas meeskonda alles sisse, mängides 13 ja pool minutit ning tuues selle ajaga 5 punkti, 2 lauapalli ja ühe resultatiivse söödu. 

Tartu Ülikooli järgmine kohtumine on kodumeeskonna Liepaja/Triobeti vastu laupäeval, 10. septembril kell 18.30. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles