Soome ja Venemaa võitsid Maailma Karikaturniiri eelsed sõprusmängud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa koondis väravat tähistamas
Venemaa koondis väravat tähistamas Foto: Alexei Danichev/Sputnik

Jäähoki Maailma Karikaturniiri eelsetes sõpruskohtumistes olid võidukad Soome, Venemaa ning Põhja-Ameerika koondvõistkond.

Soome alistas pärast 2:2 (0:0, 1:1, 1:1) lõppenud normaalaega lisaaja väravast 3:2 Rootsi. Venemaa oli 4:3 (1:1, 2:0, 1:2) parem Tšehhist, Põhja-Ameerika koondmeeskond võitis 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) Euroopa koondmeeskonda. Tuleval ööl kohtuvad turniirieelses sõprusmängus Kanada ja USA.  

Jäähoki Maailma Karikaturniir algab 17. septembril ning kestab 1. oktoobrini. A-alagrupis mängivad USA, Euroopa, Tšehhi ja Kanada, B-alagrupis lähevad vastamisi Soome, Põhja-Ameerika, Venemaa ja Rootsi. Alagruppidest pääsevad poolfinaali kaks paremat.

Turniir on äärmiselt kõrgetasemeline, sest kohal on pea kõikide riikide suurimad staarid. Näiteks Kanada, eesotsas Sidney Crosby, Ryan Getzlafi ja Corey Perriga, või USA, eesotsas Patrick Kane’i, Ryan Kesleri ja T. J. Oshiega. Ja mõistagi Põhja-Ameerika hoki alaline vastane number üks – Venemaa, mida veavad Aleksandr Ovetškin ja Jevgeni Malkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles