Koduse judo MK-etapi suurim lootus saab siiski võistleda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis (paremal) Euroopa meistrivõistlustel.
Juhan Mettis (paremal) Euroopa meistrivõistlustel. Foto: Erakogu

10.-11. septembril leiab Talllinnas TTÜ Spordihoones aset Judo MK-etapp täiskasvanutele, kus võistleb 240 sportlast 26st riigist. Kõige kaugemad sportlased saabuvad Tallinna Brasiiliast, USA-st, Kanadast, Iisraelist ja Mauritiuselt.

Juhan Mettise seljaprobleemid ei osutunud õnneks nii tõsiseks, et takistaksid tema osavõttu ja seega asub meie suurim lootus pühapäeval võistlema. Ühtlasi omab Mettis Eesti judokoondise teise numbrina +100kg kategoorias kõrgeimat asetust. Eelmiselt koduselt MK-etapilt 2014. aastal sai Mettis teise koha.

Lisaks asuvad võistlustulle ka kõik täiskasvanute koondise kandidaadid: Kristjan Tõniste - Tampere EK etapi 3. koht, Klen-Kristofer Kaljulaid – U-21 9. koht ja juuniorite MK etapi 3. koht, Tevol Tamm ja Andre Seppa – Universiaadi 9. koht. Lisaks võistlevad Mark Tsirkin, Vadim Fomin, Nikita Razin, Ants Oscar Pertelson, Tanner Saar, Nikita Lopuhhov, Tanel Karro ja Hennrich Sildveer.

Võistlusest jääb eemale Rio olümpial võistelnud Grigori Minaškin, kes taastub pikast hooajast. Juuniorite maailma edetabelis kõrgeid kohti hoidvad Mattias Kuusik ja Otto-Krister Imala jätavad võistluse vahele, kuna nädal hiljem toimuvad Hispaanias juuniorite Euroopa Meistrivõistlused.

Eesti naisjudokatest maadlevad Tallinnas Caris Helena Kaup – 17 kordne eesti meister ning Kristel Naelso. Kokku võistleb Tallinnas kahel päeval 13 eesti meesjudokat ja 2 naisjudokat.

Võistlus algab mõlemal päeval kell 10.00, finaalblokk 16.00 ja sissepääs on  pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles