Eesti võrkpallikoondis kaotas Milanole kuivalt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu hoolealuseid juhendamas.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu hoolealuseid juhendamas. Foto: Tairo Lutter

EM-valiksarja teiseks ringiks valmistuv Eesti meeste võrkpallikoondis kaotas Lubinis toimuval turniiril Milano Revivre Powervolley'le 0:3 (19:25, 21:25, 26:28). Eile olime samas duellis paremad 3:1. Homme kell 16:00 kohtub rahvusmeeskond Poola kõrgliiga klubi Kielce Effectoriga.

Tänases mängus saatis peatreener Gheorghe Creţu algrivistuses kapten Kert Toobali kõrval väljakule Keith Puparti, Ardo Kreegi, Rene Teppani, Robert Tähe, Rait Rikbergi ja Timo Tammemaa. Kolmandas geimis asendas Teppanit Oliver Venno ja Tammemaad Andri Aganits. Lisaks sekkus episoodiliselt Andres Toobal, kirjutas Volley.ee.

Avageim läks suuresti meie rünnaku nahka, kus realiseerisime vaid 32 protsenti tõstetest. Itaalia kõrgliigas palliva Milano meeskonna näitaja oli 54. Teises geimis juhtisime veel 21:18, ent ülejäänud oli vastaste nurgaründaja Nicholas Hoagi show. Jäime tema tugevate servidega tõsiselt hätta ja lisaks toetas head pallingut ka Itaalia meeskonna korralik blokk. Geimile pani punkti Hoagi serviäss, seis tablool jäi 25:21. 

Kolmanda geimi keskosas oli Eesti pidevalt kahe-kolme punktiga taga, ent kaotusnumbritelt 16:20 näitas koondis sisu ja võitles ennast korduvalt viigini. Juhtima ei õnnestunud kahjuks kordagi pääseda ja matš viimaseks jäänud geim kuulus Milano klubile 28:26. 

Rünnakul jäi Eesti meeskond täna ka kokkuvõttes selgelt alla (39-49), vastuvõtul olime itaallastest kokkuvõttes natuke edukamadki (50-46). Ühtlaselt jagunenud Eesti skooritegemist vedas Ardo Kreek kümne punktiga (+7). Keith Pupart ja Renee Teppan lisasid üheksa, Robert Täht kaheksa. Vastastele tõi 15-ga plussi jäänud diagonaalründaja Saša Starović 21 punkti. 

EM-valiksari stardib meie jaoks Rumeenias, kus järgmisel neljapäeval läheme vastamisi Tšehhiga. F-alagruppi kuuluvad veel Rumeenia ja Makedoonia. Teine turniir toimub 23.-25. septembrini Tšehhis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles