Video: paraolümpial osalev kätetu lauatennisist tõestab, et kõik on võimalik

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibrahim Hamato.
Ibrahim Hamato. Foto: twitter

Rio paraolümpiamängude lauatenniseturniiril osalev egiptlane Ibrahim Hamato tõestab veenvalt, et tahte korral on elus võimalik kõike teha. Nimelt puuduvad mehel mõlemad käed, ent see ei takista teda mängimast.

Hamato kaotas küll olümpial avakohtumise 5:11, 7:11, 5:11, ent pälvis siiski palju imetlejaid ja poolehoidjaid. «Olen siin ainus mees, kes suuga mängib,» lausus mängu ajal reketit hammaste vahel hoidev Hamato väljaandele Aftonbladet. «Ta on erakordselt tubli. Teeme tema kaela tugevdamiseks igapäevaselt harjutusi,» lisas Hamato treener Hossameldin Elshoubry vastuseks küsimusele, kas peaga vehkimise tõttu ei ähvarda Hamatot kaelavigastus.

Kümneaastaselt rongiõnnetuse tagajärjel käed kaotanud Hamato asus lauatennisega tegelema 13-aastaselt, olles enne seda proovinud ka teisi spordialasid. Jalgpall tuli aga näiteks sinnapaika jätta, kuna see osutus talle liiga ohtlikuks. «Kukkumise korral ei saa ta ju end kätega kaitsta,» selgitas Elshoubry. «Lauatennis pole aga talle ohtlik ala.»

Ehkki õigele sportlasele omaselt on Hamato peaeesmärk võit, on tal olümpial osaledes suurem siht silme ees. «Üle kõige tahan tõestada, et tahtmise korral on kõik võimalik,» lausus Hamato.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles