Guardiola: mina rääkisin Ibrahimoviciga silmast silma, tema minuga raamatu kaudu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas kohtuvad täna Jose Mourinho juhendatav Manchester United ja Pep Guardiola tüüritav Manchester City. Unitedi ridades mängib sellest hooajast Zlatan Ibrahimovic ning meedia on suure mängu eel otsinud taas välja teravad laused, mida rootslane oma paar aastat tagasi ilmunud biograafias Guardiola kohta ütles.

Mängueelsel pressikonverentsil küsiti selle kohta ka Guardiola kommentaari, sest meeste teed läksid mõne aasta eest Barcelonas lahku üsna tulisel moel. «Ibrahimovic kasutas selgituste jagamiseks oma raamatut, tal oli nii mõndagi öelda,» tõdes Guardiola The Guardiani vahendusel. «Mina rääkisin temaga aga alati selgelt. Iga kord tegin seda silmast silma. Ma ei kasutanud kunagi meediat, et talle öelda, mida temalt väljakul ootan,» torkas Guardiola.

Ibrahimovicile kui mängijale jagus tal seevastu küllaga kiidusõnu. «Pean temast ja ta saavutustest kõvasti lugu. Ta on suutnud end igal pool maksma panna. Parim mängijad teevad just seda, nad näitavad kohe, mis puust nad on. Nad ei vaja uue liiga ega uue riigiga kohanemiseks aega,» leidis Guardiola.

City juhendaja selgitas ka, et nad pole tegelikult Mourinhoga sugugi nii suured vihavaenlased nagu arvatakse. «Kui ta kutsub mind mängu järel klaasikest veini jooma, siis lähen. Olen korduvalt öelnud, et pean temast lugu – püüan kõigilt oma kolleegidelt ja vastastelt midagi õppida. Viimane Reali ja Madridi mäng polnud lihtsate killast, kuid kohtusime paari nädala eest kõrgliiga peatreenerite kokkusaamisel ja ajasime juttu. Nii et kõik on hästi. Meie vastasseisu kütab üles peamiselt ajakirjandus,» märkis Guardiola.

Unitedi ja City kohtumine Old Traffordil algab täna Eesti aja järgi kell 14.30.

Jose Mourinho (vasakult), Pep Guardiola ja Zlatan Ibrahimovic saavad täna Manchesteris kõik taas kokku. FOTO: Scanpix
Jose Mourinho (vasakult), Pep Guardiola ja Zlatan Ibrahimovic saavad täna Manchesteris kõik taas kokku. FOTO: Scanpix Foto: /AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles