Sakslannad tuuseldasid Tallinna judomattidel konkurente, täna astub matile Mettis

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Mettis
Juhan Mettis Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Laupäevane Tallinna judo MK-etapi võistluspäev eestlastele medalit ei toonud, kuid rõõmustada said Saksamaa, Läti, Iisraeli ja Poola judokad. Lisaks uue olümpiatsükli esimeste maailmareitingu punktide jagamisele tänati võistlustel karjääri lõpetanud judokat Martin Padarit. 

Eesti judokatest tegi parima tulemuse Andre Seppa, kes võitis esimeses ringis Leedu judokat ning teises ringis kaotas hilisemale finalistile hollandlasele Van T Westendele. Teiste eestlaste jaoks lõppes MK-etapp avaringis. Meeste kuni 60, kuni 66 ja kuni 73 kg kategooriates olid võidukad hispaanlane Joaquin Gomis, brasiillane Daniel Cargnin ja lätlane Dmitrijs Fedosejenkovs. Läti jaoks oli tegemist esimese täiskasvanute MK-etapi võiduga üle kuue aasta. 

Naistes võidutsesid kuni 48 kg kaalus iisraellanna Noa Minsker, kuni 52 kg sakslanna Ines Beischmidt ja kehakaalus kuni 57 kg samuti sakslane Amelie Stoll. Kuni 63 kg kaalukategoorias oli võidukas britt Lucy Renshall. Sakslannad võtsid eile jagatavast neljast kullast kaks ning kuni 52 kg kaalukategoorias toimus sakslannade omavaheline finaal. 

Täna astub võistlustulle seitse eestlast. Neist suurim lootus poodiumile pääseda on Eesti paremuselt teisel judokal Juhan Mettisel, kes on aga alates suve lõpust vigastustega kimpus olnud. Suured šansid on ka kuni 81 kg võistlevatel Kristjan Tõnistel ja Klen-Kristofer Kaljulaiul. Rio olümpial osalenud Grigori Minaškin Tallinnas ei võistle. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles