Võrkpallikoondis võitis Rovaniemit ka kolmandal korral

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Kullerkann.
Liis Kullerkann. Foto: Liis Treimann

Eesti võrkpalli rahvusnaiskond pidas oma viimase kohtumise enne järgmisel nädalal algavat EM-valiksarja teist ringi, kui Jüri spordihoones alistati Rovaniemi Woman Volley 4:0 (25:15, 25:17, 25:20, 25:14). Seega jäi kolmemängulises seerias soomlannade vastu saldoks kaks 4:0 võitu ja eilne tasavägine 3:2 kohtumine. Selles matšis mängis koondislanna Kristiine Miilen oma koduklubi ridades.

Täna täitis ta aga Eesti naiskonnas diagonaalründaja positisiooni ja tõi matši edukaimana 18 punkti. Ka tema efektiivsusnäitaja +13 oli kohtumise parim. Rünnakul realiseeris Miilen 28 tõstest 15. Kahekohalise saldoni jõudsid ka Liis Kullerkann (13), Anu Ennok (12) ja Eliise Hollas (10). Alates teisest geimist mänginud Silvia Pertensi arvele jäi üheksa, sidemängija Julija Mõnnakmäe panustas võitu kaheksa punkti (neist kolm blokis) ja avageimis mänginud Nette Peit viis. Eile soomlannasid 31 punktiga kostitanud Kertu Laak sai täna puhkepäeva, vahendab volley.ee.

Tänases mängus oli Eestil mäekõrgune ülekaal nii rünnakul kui blokis. Sulustamisega teenisime 12 punkti, soomlannad kolm korda vähem. Rünnakuid realiseeris rahvusnaiskond 46-protsendilised, soomlannad lõid punktiks vaid 18 tõstet 104st ehk 17 protsenti. Täiesti katastroofilised olid kaks esimest geimi, kus Rovaniemi klubi näitajad olid üheksa ja viis (!) protsenti. Küll jäime täna hätta servijoone taga. Tosin ässa on küll igati hea näitaja, ent koguni 18 eksimust enam mitte nii väga. Soomlannade näitajad olid 13 ässa ja viis eksimust.

Juba reedel on naiskond võistlustules EM-valiksarjas, kui Eesti aja järgi kell 19:30 minnakse vastamisi C-alagrupi avaturniiri võõrustava Ungariga. Laupäeval on vastaseks Poola ja pühapäeval põhjanaabrid. Teine turniir toimub 23.-25. septembrini Poolas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles