Suur Tallinna maraton: joosti võidu kihlveo ja iseendaga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Maraton tõi starti tuhandeid jooksusõpru, kes lõpetasid mitu päeva kestnud jooksunädalavahetuse eilse maratoniga.
Tallinna Maraton tõi starti tuhandeid jooksusõpru, kes lõpetasid mitu päeva kestnud jooksunädalavahetuse eilse maratoniga. Foto: Mihkel Maripuu

SEB Tallinna maraton tõi nädalavahetusel jälle kokku suuremad ja väiksemad tublid spordisõbrad.

Suur jooksunädalavahetus, mis algas juba reedel 5 km pikkuse distantsiga, kulmineerus eilsel päikeselisel päeval maratoni ja poolmaratoniga. Kui kõige pikemal distantsil esikoha võitnud Bernard Kipsang Chumba lõpetas kahe tunni, 20 minuti ja 52 sekundiga, siis suurem osa jooksjaist oli rajal siiski märksa kauem.

Soe sügispäike andis rahvasportlastele oma panuse ning nii mõnigi jooksuhuviline tunnistas hiljem, et ootamatult soe ilm tegi distantsi märksa raskemaks. Näiteks ilma igasuguse ettevalmistuseta osalema tulnud 27-aastane Mihkel oli rajal veidi alla nelja tunni ja kuigi 42,2 km pikkune maraton võttis hingetuks, jäi noormees uue kogemusega igati rahule. «Raske oli, ikka väga raske,» tunnistas esimest korda jooksma tulnud Mihkel ausalt. «Aga ega alla anda ka ei saanud, kihlveo käigus olin lubanud, et teen ikka ära, ja kuidas sa pärast sõbrale otsa vaatad, kui ei tee? Rahvas andis jube palju muidugi juurde, väga lahe oli, et inimesed niimoodi kaasa elavad,» lisas noormees pärast hingetõmbepausi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles