Wawrinka alistas US Openi finaalis valudes Djokovici

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka Foto: Susan Mullane/USA Today Sports

Šveitsi tennisist Stanislas Wawrinka (ATP 3.) alistas US Openi finaalmängus maailma esireketi Novak Djokovici 6:7 (1), 6:4, 7:5, 6:3 ning võitis oma karjääri kolmanda suure slämmi tiitli.

Varasemalt on Wawrinka suure slämmi karika pea kohale tõstnud 2014. aastal Austraalias ning 2015. aastal Prantsusmaal. Sealjuures on 31-aastane šveitslane võitnud kõik suure slämmi finaalid, kus ta on mänginud.

«Minu eesmärk on alati anda endast parim. Mul pole kunagi olnud eesmärgiks võita suure slämmi turniire, vaid pigem anda endast maksimum,» ütles Wawrinka ning lisas, et mängis matš-matšilt järjest paremini.

Šveitslase võidule aitas natukene kaasa ka Djokovici vigastus, mis segas tal mängida. «Vabandust, Stan. Ma ei suuda püsti seista,» hõikas maailma esireket mängupausi ajal. Teda segas suure varba vigastus.

«Õnnitlen Stani ja tema meeskonda. Ta vääris seda võitu. Sa olid täna palju julgem ning otsustavam mängija,» kiitis serblane pärast mängu konkurenti. «See on imeline. Tulin siia ilma võidumõteteta. Mängisin end täiesti tühjaks. Kogu atmosfäär oli imeline,» sõnas Wawrinka mängujärgselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles