Hardi Roosiorg lõpetas edukalt hooaja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Roosiorg
Hardi Roosiorg Foto: Janis Pastars/www.mxphoto.lv

Lätis Dobeles peeti selle aasta viimased Eesti ja Läti motokrossi meistrivõistluste etapid, kus tegi oma hooaja viimase stardi Sahkar KTM Racing meeskonna sõitja Hardi Roosiorg.

MX2 klassi kvalifikatsioonis sai Hardi Roosiorg Tanel Leoki, lätlase Karlis Sabulise ja Erki Kahro järel kirja neljanda ringiaja. Esimese sõidu avaringil oli Roosiorg kuuenda koha piirimail ning tõusis esmalt kohe viiendaks ning sõidu poole peal parandas oma positsiooni veel koha võrra ning noormees lõpetas Leoki, Sabulise ja Kahro järel neljandana.

Teise sõidu start ei õnnestunud Roosiorul just kõige paremini, kui ta oli esimese ringi järel alles kolmanda kümne keskel, kuid paari ringiga oli ta juba kümme kohta kõrgemal ning sõidu lõpuks tõusis ta üheksandaks.

Kahe sõidu tulemusena kuulus Roosiorule kuues koht, esikolmiku moodustasid seekord Leok, Sabulis ja Kahro. Läti meistrivõistlustel osales Roosiorg kuuest etapist neljal ning seal kogutud 128 punkti andis talle aasta kokkuvõttes kuuenda koha. Eesti meistrivõistlustel võistles aga Roosiorg viiest etapist kolmel ja nendelt kogutud punktide tulemusena platseerus ta sarjas lõpuks kaheksandaks.

«Kvalifikatsioon läks Dobeles mul normaalselt, kuna kiiret ringi oli tolmava raja tõttu suhteliselt raske teha. Esimene sõit ei saanud ma stardist väga hästi minema ja kuna jäin paari sõitja taha toppama, siis said esimesed ees minema ning lõpuks ma neid kätte enam ei saanud ja lõpetasin neljanda koha peal. Teises sõidus läks aga start üsna metsa, kuna sõitsin peale stardikurvi rajalt välja ning pidin viimasena tulema hakkama,»  rääkis Roosiorg.

«Kuna rada oli väga tolmune, siis möödasõidud olid üsna keerulised ning suutsin ennast ainult üheksandale kohale sõita. Hooaja keskel oli küll palju vigastusi, kuid ainult läbi nende saabki kiireks. Oleksin tahtnud küll aasta poodiumil lõpetada, kuid seekord läks siis nii,» võttis oma viimase võistluse ja hooaja kokku Roosiorg, kes jätkab ka järgmisel aastal Sahkar KTM Racing meeskonna ridades MX2 klassi maailmameistrivõistlustel osalemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles