Alžeeria väravpalli naiskond jättis olümpial kahele mängule tulemata

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väravpall Rio olümpial
Väravpall Rio olümpial Foto: RICARDO MORAES/REUTERS

Alžeeria väravpalli naiskonnal jäi Rio paraolümpia kaks esimest mängu mängimata, kuna neil tekkis probleeme Riosse kohale lendamisega.

Kui esialgu arvati, et Alžeeria koondis boikoteeris olümpiat, siis nüüd on alžeerlased sellised väited ümber lükanud. Põhjust spekulatsioonideks andis asjaolu, et Alžeeria ära jäänud mängud olid USA ja Iisraeliga, viimasega on Alžeeria suhted aga pingelised.

«Miks peaks koondis paraolümpia turniiri boikoteerima, olles selleks sedavõrd tõsiselt riigi raha eest ette valmistunud,» küsis Alžeeria pressiesindaja Abdelkader Kelfat. Ta lisas, et mängudelt puuduti seetõttu, et neil tekkis probleeme lennuliiklusega.

Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee (IPC) on juhtumit uurima asunud. «Alžeeria on oma jutule kindlaks jäänud. Mida iganes meie ka ei arvaks, tuleb seda asja uurida,» rääkis IPC pressiesindaja. «Kui see on tõesti poliitiline protest, siis peame vastavad meetmed kasutusele võtma. Võime näiteks nende võistkonna olümpialt eemaldada.»

Mis on väravpall?

Väravpallis mängib mõlemas võistkonnas kolm pimedat või osaliselt pimedat mängijat, kes kõik kannavad mängu ajal silmakatteid. Mõlema võistkonna eesmärk on pall laia, kuid madalasse väravasse visata. Pallide küljes on ka kellukesed. Publikul palutakse saalis täiesti vait olla.

Väravpall Rio olümpial. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL
Väravpall Rio olümpial. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL Foto: BEN STANSALL/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles