Kelly Sildaru alustas hooaega võiduga

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru reilidel enda oskuseid näitamas.
Kelly Sildaru reilidel enda oskuseid näitamas. Foto: Flip McCririck/ESPN Images

Uus-Meremaal harjutav freestyle-suusataja Kelly Sildaru tegi seal ka enda hooaja avastardi, kui ta näitas head minekut Cardrona mängudel pargisõidus. AFP Silver taseme võistlusel kogus eestlanna parimal laskumisel 93,0 punkti ja see oli ka päeva parim tulemus.

Sildaru sai avasõidus kirja 91,0 punkti. Parima tulemuse tegi ta teisel laskumisel, mis andis talle 93,0 punkti. Kolmandat laskumist eestlanna ei teinud.

«Rada oli aeglane ning paljud mõtlesid, kas kolmandat sõitu teha. Meie jaoks oli kolmanda sõidu eel kõik selge ja sai kergemalt juba hingata,» põhjendas Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru, miks kolmandat sõitu ei tehtud.

Esialgu pidi jõuproov kavas olema juba eile, kuid kehvad ilmastikuolud lükkasid selle tänaseks.

Päeva teise tulemuse sõitis välja jaapanlanna Yuna Koga. Kogale andis teise koha 89,3 silma. Tema ülejäänud kahe sõidu tulemused olid 83,3 ja 85,0 punkti. Kolmas oli 73,7 punktiga šveitslanna Sarah Höflin.

Homme on samas taas kavas naiste pargisõit. Neljapäeval toimub freestyle-suusatajate rennisõit. Seega on Kelly Sildaru Uus-Meremaal stardis kolmel päeval järjest.

Uus-Meremaal treenitakse tõenäoliselt veel umbes kuu aega. «See on üks väheseid kohti, kus saab praegu hästi rennisõitu harjutada,» märkis Tõnis Sildaru. «Seni on asjad kulgenud hästi. Ei kurda.»

Kui Uus-Meremaa laager ja võistlused saavad Kelly Sildaru jaoks läbi, siis järgmine jõuproov on tõenäoliselt detsembris USAs peetav Dew Tour. 

Vaata naiste pargisõidu tulemusi võistluse ametlikult kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles