Video: naerualuseks sattunud ujumistäht ei saanud rahu isegi tantsusaates

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Lochte.
Ryan Lochte. Foto: USA Today Sports/USA Today Sports

USA ujumistäht Ryan Lochte, kes on võitnud 12 olümpiamedalit ja sai tänavustel Rio mängudel kaela järjekordse kulla, ent jäi seejärel vahele politseinikele valetamisega, sattus pahameele ohvriks isegi USA telesaates «Tantsud tähtedega». Mitu protestijat tungisid pärast Lochte'i ja tema tantsupartneri Cheryl Burke'i etteastet lavale ja rikkusid sportlaste tuju täiesti ära.

Esmalt kõndisid Lochte'i-vastaseid särke kandnud mehed saatejuhi Tom Bergeroni juurde ja hakkasid karjuma. Kui turvatöötajad olid kaks meest stuudiost ära viinud, alustasid neli sama särki kandnud naist ujujat välja vilistama, aga ka nemad toimetati stuudiost õige pea eemale.

Lochte oli juhtunust silmanähtavalt löödud ja pidi mõnda aega mõtteid koguma. «Tundus, nagu keegi oleks mu sisemusse tunginud, südame välja rebinud ja sellele peale astnud,» kirjeldas ta oma emotsioone telekanalile E!

«Mul on Ryanist väga kahju. Ta on tore ja lahke. Ta püüab tohutult, et heaks tantsijaks saada ja ma loodan, et rahvas annab talle võimaluse,» lisas olümpiavõitja tantsupartner Burke.

Neli USA ujujat (Lochte, Gunnar Bentz, Jack Conger ja James Feigen) väitsid Rios, et sattusid dramaatilise röövi ohvriks, kui neid bensiinijaamas relvaga ähvardati. Hiljem muutis Lochte oma ütlusi ning uurimise käigus selgus hoopis, et taksoga peolt naasnud mehed olid bensiinijaamas sealset vara lõhkunud ja sündusetult käitunud, misjärel turvamehed üritasid neid kinni pidada.

Bentz, Conger ja Feigen on hiljem oma teod üles tunnistanud ja vabandanud ning nende ütlused klapivad turvakaamerate videotest nähtavaga. Mehed tahtsid kasutada bensiinijaama tualetti, ent kui selgus, et selle uks on lukus, urineerisid nad hoopis hoone tagaseina vastu. Lisaks kiskus Lochte seinalt maha seal olnud plakati.

Mehi ootab valetamise eest 10-kuuline võistluskeeld, lisaks jäi Lochte ilma kõikidest oma senistest sponsoritest. Miljonite inimeste naerualuseks sattumine pole aga rahas mõõdetav ja Lochte lootis, et tantsusaatega õnnestub tal poolehoidjad tagasi võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles