Šarapova saatus selgub oktoobri esimesel nädalal

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova
Maria Šarapova Foto: GRIGORY DUKOR/REUTERS

Oktoobri esimesel nädalal selgub, kas Rahvusvaheline Spordiarbitraaž tühistab Venemaa tennisisti Maria Šarapova kaheaastase võistluskeelu.

Viiekordne suure slämmi võitja sai Rahvusvaheliselt Tenniseliidult tänavu Austraalia lahtistel meldooniumi kasutamise eest kahe aasta pikkuse võistluskeelu. 29-aastane Šarapova väitis, et on terviseprobleemide tõttu ravimit tarvitanud alates 2006. aastast.

Meldoonium lisati keelatud ainete nimekirja 2016. aasta 1. jaanuarist. Šarapova on öelnud, et ei kasutanud ainet oma tulemuste parandamiseks. Rahvusvahelise Tenniseliidu otsuse kaebas ta spordikohtusse 9. juunil, lootuses, et see vaadatakse olümpia alguseks üle.

Augustis rääkis Venemaa Tenniseliidu juht Šamil Tarpištšev võimalusest, et Šarapova kaheaastane võistluskeeld lühendatakse ning naine saab taas tennist mängida tuleva aasta jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles