Surmapaberitega paraolümpialane tahab maailmale eutanaasiat tutvustada (3)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marieke Vervoort.
Marieke Vervoort. Foto: SCANPIX

PARAOLÜMPIA. Belglanna Marieke Vervoort võitis Rio paraolümpiamängudelt ratastoolisõidus hõbemedali, kuid spordimaailmas on ta saanud rohkelt tähelepanu hoopis oma sooviga surra. Nimelt on 37-aastasel Vervoortil olemas paberid, mis lubavad talle teha eutanaasia ning naine on avalikult tunnistanud, et tal on plaanis seda rakendada.

Vervoort, keda vaevab degeneratiivne ehk aja jooksul üha süvenev selgroohaigus, osales laupäeval T52 võistlusklassis 400 meetri ratastoolisõidus. Selles klassis osalejatel on liikuvus allpool vööd kas piiratud või täiesti puudu ning sõitmiseks kasutavad nad nii kätel kui ka jalgadel motoriseeritud vahendite abi.

Kui belglanna tuli seekord Rios teisena üle finišijoone ja osales hiljem pressikonverentsil, ei olnud õhkkond esialgu mitte tavapäraselt rõõmus, vaid pigem judinaid tekitav ja ootusärevusest paks. Nimelt oli Vervoort enne Rio mängudele sõitmist avalikustanud, et plaanib seekordse olümpia järel lasta eutanaasia teha ning siit ilmast lahkuda.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles