Sõda, pori loopimine ja segadus edukas alaliidus (2)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vehklemisliidu peasekretäri Jüri Salmi sõnul pole aga otsest kohustust, mis sunniks juba vastu võetud klubisid kohe sellel sügisel treeningutega alustama.
Eesti Vehklemisliidu peasekretäri Jüri Salmi sõnul pole aga otsest kohustust, mis sunniks juba vastu võetud klubisid kohe sellel sügisel treeningutega alustama. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti vehklemine on sportlikus mõttes maailmatasemel, kuid koduses alaliidus toimuv erinevate leeride vaheline võitlus jätab idee poolest õilsast spordialast mulje kui suvaliste kraadede reeglitevabast arveteklaarimisest. On ka neid, kes nimetavad seda alaliidu sees toimuvaks sõjaks.

Võitluses keerati ette järjekordne peatükk esmaspäeval toimunud Eesti Vehklemisliidu juhatuse koosolekul, kus püüti detsembris toimuval üldkoosolekul häälteenamuse saamiseks üksteise võidu registreerida uusi liikmeid.

Lõpuks võeti vehklemisliidu liikmetena vastu Irina Embrichile kuuluv IREM ja endise tippvehkleja Meelis Loidiga seotud Musketär. Mõlemad peaksid olema nii-öelda ühe poole – tinglikult võib neid nimetada naiskonna peatreeneri Kaido Kaaberma toetajateks – tegijad. Samas lükati kolme klubi avaldused tagasi, üks klubi loobus ise.

«Mida arvata vehklemisliidu liikmeks saada soovivast klubist Meduus, mille tegevuseks on sukeldumine?» küsis juhatusse kuuluv Loit. «Vehklemisest pole nende põhikirjas juttu.» Vehklemisliidu peasekretäri Jüri Salmi sõnul saigi mõnele klubile saatuslikuks see, et nende põhikirjas puudus nõutav punkt vehklemisega tegelemise kohta. Pärast põhikirja täiendamist on neil aga võimalus uuesti proovida. Alaliidu juhatus koguneb kindlasti veel enne detsembrikuist üldkogu koosolekut. Seega võivad jõuvahekorrad alaliidu uue juhatuse valimiste ajaks muutuda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles