Tiit Sokk: poisid said natuke puhata - ongi hea, et ei pea kogu aeg ninapidi koos olema

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk (keskel).
Tiit Sokk (keskel). Foto: Sander Ilvest

Kuigi 2017. aasta EM-valiksarja tabeliseisu mõttes ei pruugi homne Eesti korvpallikoondise kodumäng Portugaliga suurt midagi muuta, siis tuleks kas või hea emotsiooni pärast külalised ikkagi alistada.

Eesti on nelja vooru järel kahe võidu ja kahe kaotusega D-grupis teisel kohal. Korraliku võimaluse heidelda EM-finaalturniiri kohale annaks hoopis laupäevane võit Poola üle, kes on ilmselt selleks hetkeks juba alagrupi võidu kindlustanud. Kui Poola juhtuks homme kodus kaotama Valgevenele, läheksid kaardid muidugi pisut segamini. Aga turniiri käiku vaadates oleks see üllatus.

«Poistel oli pärast kaotatud Valgevene mängu Eestisse naastes 24 tundi vaba, mis on viimase aja kohta isegi päris palju. See oli hea ka selles mõttes, et ei peaks koguaeg ninapidi koos olema. Tundus, et viimases mängus oli väike mentaalne väsimus sees, aga loodame, et nüüd on fookus jälle õiges kohas,» ütles Eesti peatreener Tiit Sokk koondislaste viimaste päevade režiimist, mis lubas pärast kolmemängulist välisturneed mängijatele pisut puhkust anda.

Portugal pole nii suur ja võimas kui Poola ja Valgevene, aga see ei tähenda, et Eestil lihtne oleks. «Keskmine pikkus on neil ikkagi pisut pikem, aga väga võimsaid kujusid neil pole. Viimaste mängudega on nende suurim muutus see, et senine kolmas mängujuht on tõusnud põhirolli,» rääkis Sokk lühidalt meeskonnast, keda Eesti võõrsil 76:68 võita suutis. Sokk viitas Pedro Pintole, kes on senise esimängujuhi Mario Fernandesi minutid suuremalt jaolt ära võtnud ja tõi viimati Portugalile Poola vastu 74:81 kaotatud mängus 15 punkti.

Eesti ääremängija Erik Keeduse sõnul oli välisturnee raske, aga meeskond on valmis võitlema. «Meil pole mast kordagi alla läinud ja usun, et oleme homme värsked. Kuigi Portugal mängub võrreldes Poola ja Valgevenega teist stiili, on nad ikkagi rasked vastased. Me edasipääsuvariantide peale veel ei mõtle, keskendume sajaprotsendiliselt Portugali mängule. Kodupublik on ka jälle saalis ja emotsiooni mõttes oleks kindlasti hea võita,» lausus ta.

Eesti - Portugali matš algab Saku suurhallis homme kell 19.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles