Selgusid võrkpalli rahvusmeeskonna Maailmaliiga vastased

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: EVF

Järgmise aasta juunis ootab võrkpalli rahvusmeeskonda kaks Maailmaliiga alagrupiturniiri, millest teine toimub 9.-11. juuni Eestis.

Täna Šveitsis Lausanne’is Rahvusvahelise Võrkpalli Föderatsiooni (FIVB) peakorteris toimunud loosimine tõi Eestile tulevaks suveks väga eksootilised vastasseisud. Esmalt läheb Eesti 2.-4. juunini Montenegros toimuval turniiril võõrustajate kõrval vastamisi Tuneesia ja Taipeiga.

Eestis toimuval turniiril on rahvusmeeskonna vastasteks Kreeka, Katar ja Venetsueela. Lisaks Eestile ja eelpool mainitud kuuele koondisele kuuluvad Maailmaliiga kolmandasse tugevusgruppi Austria, Hispaania, Kasahstan, Mehhiko ja Saksamaa.

Kõigil riikidel seisab ees kaks nelja koondise osalusel toimuvat üheringilist turniiri, mille järel pääsevad edukaimad Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalturniirile. Nelja meeskonna osalusel toimuv Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalturniir toimub 16.-18. juunini. Selle korraldajat pole veel määratud, ent meie tugevusgrupis on oma huvi üles näidanud nii Mehhiko kui ühistaotlusena Austria ja Saksamaa.

Maailmaliigasse kuulub ka tuleval aastal 36 meeskonda, kes on jagatud kolme tugevusgruppi. Neist igas mängib tosin riiki. Eesti tagas endale koha Maailmaliigasse tänavuse Euroopa liiga võiduga. Kuna Puerto Rico loobus järgmisel aastal osalemast, kerkis astme võrra kõrgemale ka Eestiga Euroopa liigas heidelnud Austria. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles