Võrkpalli naiste esiliiga stardib kümneaastase vaheaja järel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall.
Võrkpall. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel hooajal on koduses võrkpalliliigade püramiidis taas esindatud naiste esiliiga, mis toimus viimati hooajal 2006/2007.

«Naiste võrkpall kogub Eestis aina enam populaarsust ja esiliiga taastamine on üks suurepärane viis, kuidas huvilistele veel üht mänguväljundit pakkuda. Eriti just noortele võrkpalluritele mõeldes,» sõnas Eesti Võrkpalli Liidu peasekretär Helen Veermäe.

«Samuti on esiliiga väga heaks vahesammuks Credit24 Rahvaliiga ja naiste meistriliiga vahel ning loodetavasti kujuneb sellest kasvulava nii meie meistriliiga klubidele kui ka rahvusnaiskonnale,» lisas ta.

Sarnane kolmeastmeline püramiid on meeste seas juba aastaid toiminud ja väga heaks näiteks astme võrra kõrgemale kerkimisest on Neemeco võistkond. Valitsevad Credit24 Rahvaliiga meistrid panevad ennast tänavu proovile esiliigas. Lisaks osaleb klubi ka karikavõistlustel, kus nende veerandfinaalvastaseks on Bigbank Tartu.

Vähemalt esimesel hooajal ei pea naismängijad kartma ka seda, et esiliigas osalemine võtab neilt võimaluse Credit24 Rahvaliigas kaasa lüüa. Nimelt võivad naiste esiliigasse kuuluda nii Credit24 Rahvaliiga kui ka meistriliiga klubide mängijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles