Tarmo Rüütli: kõige tähtsam, et peatreener on eestlane

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Rüütli
Tarmo Rüütli Foto: Liis Treimann

Endine Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli sõnas värske peatreeneri Martin Reimi kohta, et talle see valik meeldib.

Põhjenduseks tõi Rüütli välja, et Eesti koondis vajab eelkõige eestlasest treenerit. «Mulle see meeldib. Koondisel peab minu hinnangul olema eestlasest treener,» rääkis Rüütli. Tema sõnul oli treenerivahetuse aeg õige ning otseselt hiljaks sellega ei jäädud.

Eesti koondise uut peatreenerit iseloomustas Rüütli kui kogenud jalgpalliinimest. «Tal on paljude erinevate välistreeneritega kogemus ning ega ta treenerina isegi mingi uus tulija pole. Soovin talle jõudu uuel ametipostil.»

Lemsalu: loodan, et Reim taastab koondise võitlusvaimu

Endise Eesti koondislase Marek Lemsalu sõnul on Eesti koondise uus juhendaja Martin Reim töö jaoks õige inimene.

«Tulemusi vaadates tehti otsus treenerit vahetada õigel ajal. Oli aeg anda kord Eesti treenerile ning nüüd tuleb loota, et Martinil läheb sama hästi nagu mõnda aega tagasi läks Tarmo Rüütlil,» sõnas Lemsalu. «Teatud ajaetapp on jälle läbitud ning Eestis on treenereid, kellel on piisavalt kogemust ja vanust. Martin on U21 eesotsas palju tööd teinud, kuigi jah, mingit imelist tulemust noortekoondis teinud ei ole,» tunnistas ta.

Samas ootab Lemsalu, et treenerivahetus toob kaasa uue hingamise ning taastab koondise võitlusvaimu. «Taktikalises plaanis on raske mingit muutust oodata. Peame ikkagi lähtuma kaitsvast Eesti koondisest, sest meie tase ei ole nii tugev, et kõikide vastu ründama minna.»

«Ründeplaanis võib-olla antakse mängijatele natukene rohkem vabadust, aga tänapäeva jalgpallis tegelikult totaalset vabadust ei ole olemas. Loodan, et meeskonna moraalne ja võitlusvalmidus taastub. Uute treeneritega kaasneb tihtipeale uus hingamine, loodan, et ka nüüd,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles