UEFA uueks presidendiks valiti selge enamusega sloveen

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin Foto: ARIS MESSINIS/AFP

Euroopa Jalgpalliliidu UEFA uueks presidendiks valiti Sloveenia Jalgpalliliidu juht Aleksander Čeferin.

Čeferin kogus Ateenas toimunud UEFA kogressil 42 häält, tema hollandlasest konkurent Michael van Praag sai 29 häält. Čeferin on UEFA president kuni 2019. aastani. «See on suur au, kuid ka suur vastutus. Minu jaoks tähendab valituksosutumine palju. Väike ja kaunis Sloveenia võib uhke olla, loodan, et ühel päeval olete ka teie uhked,» teatas värske president oma kõnes.

«Mina ja Aleksander ajame samat asja. Tahame mõlemad teistsugust UEFAt, paremat UEFAt. Tema tahab seda teha natukene teisti kui mina,» sõnas valimised kaotanud Van Praag.

Eesti Jalgpalli Liit toetas teadaolevalt Čeferini. «UEFA vajab juhti, kellel on selge ning pikk vaade tulevikku. UEFA seisab silmitsi keeruliste ülesannetega ning on oluline, et neid lahendatakse võimalikul parimal viisil. Čeferinil on selliste ülesannete lahendamiseks vajalikud omadused olemas,» ütles EJLi juht Aivar Pohlak juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles