Oper: vajadusel võin olla mees, kes mängijate peale käratab

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper
Andres Oper Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondis sai täna uue peatreeneri, kui ametisse asus Martin Reim. Treenerite tiimis on uus liige ka Eesti koondise läbi aegade suurim väravakütt Andres Oper. Eesti koondise puhul on mitme kogenud mängija loobumise järel olnud märgata, et emotsionaalseid liidreid on jäänud väheks. Nii tunnistas ka Oper, et vajadusel on ta valmis sõnadega mängijaid utsitama.

«Jah, kindlasti,» tunnistas Oper, et vajadusel on ta valmis sõna võtma. «Usun, et tegelikult on ka mängijate seas sellised tüübid olemas. Nad on vaja üles leida ja siis neid õigesti suunata.»

Endise ründaja jaoks käis uude ametisse astumine kiirelt ja Inglismaalt saabus ta sünnimaale alles eile. Praeguseks ei ole veel ka täpselt selge, kas Inglismaal on vaja senine töö lõpetada või saab ta jalgpalli sünniriigis tööd jätkata.

«Kõik on väga värske ning nüüd hakkab tõsine töö pihta. Ega väga palju aega ei ole. Tuleb kohe asja kallale asuda. Järgmises mängus on ju võidukohustus suur,» tunnistas Oper, et 7. oktoobri MM-valikmängus Gibraltari vastu tuleb noppida kolm punkti.

«Pikalt ma ei mõelnud, kui mulle pakkumine tehti. Mulle on koondise juures alati meeldinud olla. Nüüd saan olla treenerite tiimis. Pikka mõtlemisaega ei vajanud,» tunnistas ta.

Operi üheks ülesandeks jääb ka ründajatesse usu süstimine, et jõuda taas väravateni. «Kindlasti ei tule midagi üleöö. Mängijate usk on vaja taastada. Tahan näha uuesti väljakul rõõmu ja kirge. Seda nii mängijate kui ka fännide poolt,» lisas endine ründeäss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles