Üllatuspomm: Kristjan Kitsing hakkab mängima Argentiinas

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kitsing (paremal) Eesti koondise särgis.
Kristjan Kitsing (paremal) Eesti koondise särgis. Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpallikoondise eesliinimängija Kristjan Kitsing hakkab korvpalliportaali Eurobasket.com teatel uuel hooajal mängima Argentiina kõrgliigasse kuuluvas Concordia Estudianteses. Varem ühtegi eestlast Argentiina klubides pallinud ei ole.

Estudiantes kogus mullu Argentiina liiga põhihooajal 27 võitu ja 29 kaotust ning play-off'i ei pääsenud. Suuri võite klubil ette näidata pole, viimati tõusti meistriliigasse 2013. aastal.

Uruguai piiri ääres paiknevas Concordia linnas on üle 150 000 elanikku ja Wikipedia andmetel on linn eelkõige tuntud tsitrusviljade kasvatamise poolest.

Mullu esindas 25-aastane ja 205 cm pikkune Kitsing TTÜ meeskonda, varem on ta kuulnud ka Kalev/Cramo, Pärnu ja Tartu ridadesse. Käesoleval EM-valikturniiril on Kitsing täitnud Eesti koondise põhitsentri kohta ning on keskmiselt visanud 7,5 punkti ja võtnud maha 2,5 lauapalli.

Argentiina liiga põhjadivisjonis mängiva Estudiantese hooaeg algab juba 25. septembril, kui esimese vooru kohtumises minnakse võõrsil vastamisi Corrientese Regatasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles