Magnus Pehrsson: täna on kurb päev

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise nüüdseks endine peatreener Magnus Pehrsson.
Eesti jalgpallikoondise nüüdseks endine peatreener Magnus Pehrsson. Foto: Jaanus Lensment

Täna teatas Eesti Jalgpalli Liit, et koostöö rootslasest Eesti koondise juhendaja Magnus Pehrssoniga lõpetatakse. Pehrssoni jaoks sai asi selgeks eile, kui ta kohtus Ateenas Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlakuga.

Pehrssoni sõnul hakkas ta aimama reedel, et tema päevad Eesti koondise juhendajana võivad olla loetud. Just reedel leppis Pohlak temaga eilseks kohtumise kokku. «Tänane päev on minu jaoks kurb,» sõnas Pehrsson Eesti ajakirjanikega vesteldes. «Ma ei tahtnud, et asjad niimoodi lõppeksid. Ma ise ei ole kurb, kuid tänane päev on kurb. Jalgpallis aga juhtub selliseid asju. Olen valmis vastu astuma järgmisele väljakutsele.»

«Enne Bosnia ja Hertsegoviinaga peetud kohtumist ei olnud mingeid jutte seoses tulevikuga. Ateenasse Aivariga kohtumisele sõites ei olnud ka veel kindel, millise tulemusega meie vestlus lõppeb,» tunnistas ta.

Pehrssoni arvates tingis lõpuks tema lahkumise Bosnia ja Hertsegoviina käest saadud suur kaotus ja sellele järgnenud avalikkuse surve. «Jalgpalliüldsus jõudis arvamusele, et midagi peab muutuma. Rahvuskoondises mängijaid ju muuta ei saa,» sõnas rootslane.

Pehrssoni sõnul võib ta rahul olla sellega, et ta suutis täita talle pandud ülesanded. Mulluse eduka aasta järel soovis rootslane edendada ka eestlaste ründemängu, kuid kokkuvõttes lagunes hoopis seniseks nurgakiviks olnud tugev kaitse.

«Ilmselt tegin Eesti koondise peatreenerina ka mitmeid vigu. Samas ainult vigu tehes saabki paremaks. Arvan, et kokkuvõttes olid tulemused väikeriigi kohta viisakad,» märkis Pehrsson ning tunnistas, et standardolukordade lahendamisega jäädi lõpuks siiski ikkagi hätta.

Ühelegi mängijale endine Eesti koondise juhendaja etteheiteid ei teinud ning märkis, et ka koondise sisekliima oli hea. Edasi loodab ta taas tööd teha mõne klubi juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles