Kahvatu Eesti kaotas EM-valikturniiril kindlalt Tšehhile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa meistrivõistluste valiktsükkel algab Eestile turniiriga Rumeenias, kus kolme päeva jooksul kohtutakse Tšehhi, Rumeenia ja Makedooniaga. Avamäng kaotati tšehhidele aga ootamatult kindlalt 0:3 (-20, -19, -14). Eesti parimana tõi Oliver Venno 13 punkti ja Andri Aganits lisas 7 punkti, tšehhidele tõi Donovan Džavoronok 14 punkti. 

Homme ollakse valikturniiril vastamisi Rumeenia ja ülehomme Makedooniaga. Nende omavahelise mängu võitis täna üllatuslikult 3:0 Rumeenia.

Enne mängu:

Alates 2009. aastast on Eestiigal korral finaalturniirile kvalifitseerunud. Selle perioodi kõige parem koht pärineb 2011. aastast, kui Austriaga kahasse korraldatud kodusel turniiril saadi kümnes koht. Karlovy Vary's toimunud alagrupiturniiril kuulusime nendega samasse nelikusse ja pidime vastaste kindlat paremust tunnistama. Kümnenda koha sai Tšehhi ka 2010. aasta MM-il. Kolm viimast aastat on mängitud ka Maailmaliigas, kus tänavu saadi teises tugevusgrupis viies koht. 

Meeskonda kuulub koduse liiga kõrval mängumehi Austria, Poola ja Saksamaa kõrgliigadest.

Turniiri teine ring mängitakse Tšehhis vahemikus 23. – 25. september. Otsepääsme finaalturniirile tagab kvarteti parim, teise koha omanikku ootab oktoobris ees valikturniiri kolmas ring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles