Pohlak: Pehrsson ei leidnud osade venekeelsete mängijatega ühist keelt (4)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Jalgpalli Liit teatas täna lepingu lõpetamisest Magnus Pehrssoniga ja Martin Reimi peatreeneriks määramisest. Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku teatel lõi Bosnia ja Hertsegoviinalt saadud 0:5 kaotus eelduse antud otsuse tegemiseks.

Pohlaku sõnul oli tänavuse aasta koondise mängulise lagunemise põhjusteks Pehrssoni ühise keele mitte leidmine osade venekeelsete mängijatega ning liigne detailidesse minemine.

-Aivar Pohlak, kas Bosnia ja Hertsegoviinas saadud suur kaotus oli viimaseks põhjuseks peatreeneri vahetamisel või oleks olnud vajadus muudatuse järele ka numbriliselt väiksema kaotuse korral?

Jalgpallis maksavad alati tulemused, aga sama oluline on näha tulemuste taha. Konkreetne Bosnia mäng avas paljude silmad ja peale seda oli võimalik esitada asjaosalistele nii täpsemaid küsimusi, kui saada neile küsimustele täpsemaid vastuseid. Seega vastaksin, et treenerivahetuse põhjus ei peitu suures kaotuses Bosniale, küll aga tegi see mäng meid targemaks ja lõi eelduse otsustamiseks.

-Mis lõpuks põhjustas jalgpallikoondises sellise lagunemise, mida oleme nüüd näinud alates mai lõpust?

Suures plaanis nimetaksin kahte üksteisega seotud põhjust ilma kedagi süüdistamata: ühise keele mitteleidmist venekeelsete mängijatega või vähemalt osadega neist ja osade mängijate jaoks mänguliselt liigsetesse detailidesse minekut, mis pani neid keskenduma mängu asemel nendele detailidele.

-Kas Martin Reim oli ainus kandidaat uueks peatreeneriks või oli valikus ka teisi mehi?

Kõigepealt – nii asjaga tegelenud töögrupp, mängijate esindajad kui ka juhatus välistasid järgmise peatreeneri kandidaadina välismaalase. Töögrupi koosolekul käidi välja erinevaid ideid alates treenerite tandemi määramisest, aga peatreenerina nähti eelkõige ikkagi vaid Martinit. Konsulteerides Ragnar Klavani ja Konstantin Vassiljeviga leidis see mõte selge toetuse ja samuti oli juhatusega.

-Kas lepingu pikkuse osas oli laual ka teisi variante või tahtis jalgpalliliit kindlasti sõlmida lepingu käimasoleva valiktsükli lõpuni?

Arutati kahte alternatiivi – võimalust määrata Martin peatreeneri kohusetäitjaks kuni aasta lõpuni ja peatreeneriks kuni tsükli lõpuni ja teine variant jäi selgelt peale. Ka Martini enda jaoks oli see võimalus sobivam.

-Millele tuginedes võib väita, et just Martin Reim on praegu õige mees Eesti koondist juhendama?

Tugineme sellele, et otsus on tehtud laiapõhjaliste arutelude tulemusel ja sellele on n.ö alla kirjutanud nii mängijad, jalgpalli liidu tehniline osakond kui ka juhatus.

-Millist kasu peaks Eesti koondis saama Andres Operi liitumisest treenerite tiimiga?

Andrese tugevusteks on suur rahvusvahelise jalgpalli ja ründajakogemus, samuti on Andres hea suhtleja, mis tähtis koondise sidumisel ühtseks tervikuks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles