Kartus poksimaailma kõige ohtlikuma mehe ees tõi karjääri suurima palgapäeva

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Canelo Alvarez (vasakul) ja Liam Smith matšieelsel pressikonverentsil.
Canelo Alvarez (vasakul) ja Liam Smith matšieelsel pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Poksimaailma kõige kardetumaks meheks kerkinud Kasahstani äss Gennady Golovkin teenis nädalavahetusel enda järjekordse võidu, kui ta alistas keskkaalu tiitlimatšis briti Kell Brooki. Samas oleks ta pidanud vastamisi minema mehhiklase Canelo Alvarezega. Alvarez kohtub tuleval laupäeval aga hoopis briti Liam Smithiga.

18. mail loobus Alvarez enda WBC keskkaalu meistrivööst ning loobus matšist Golovkiniga. Nüüd tõdes Smith, et vaid Alvareze hirm Golovkini ees tõi tema õuele karjääri suurima palgapäeva, kirjutab ESPN.

Alvarez otsustas Golovkiniga matšist loobuda ja võttis veidike kaalus alla ning kohtub kergkeskkaalus nüüd Smithiga Texases AT&T staadionil.

«Olen täiesti veendunud, et Alvarez kartis ja loobus seetõttu Golovkiniga võitlemast,» teatas Smith. «See on ka õige, kuna Alvarez ei ole piisavalt suur ja võimas. Ta käitus valesti, kui rääkis matšist Golovkiniga ja seejärel loobus sellest.»

«Ta lubas fännidele, et ei loobu tiitlitest. Ta ei ole aga Golovkiniga võitlemiseks piisavalt võimas. Nüüd on ta seetõttu pinge all ja ta on kaotanud paljude inimeste lugupidamise,» sõnas Smith. «See oli väga vale käik, kui ta rääkis matšist Golovkiniga, kuid seejärel loobus tiitlist.»

Alvarez on praegu poksimaailmas üks kõlavamaid nimesid ja kõik temaga poksivad mehed teenivad samuti suuri summasid. Nii saab paar miljonit tasku pista ka Smith, kelle jaoks on laupäevane matš karjääri suurim palgapäev.

Kui ühel päeval peaksid ringis ikkagi ka Alvarez ja Golovkin vastamisi minema, siis see oleks poksiajaloo üks rahakamaid matše.

26-aastane Alvarez on senise karjääri jooksul pidanud 49 profimatši, millest ta on võitnud 47 (33 nokaudiga), viigistanud ühe ja kaotanud ka ühe. Ainus kaotus pärineb Floyd Mayweatheri käest. Mayweatheri ja Alvareze 2013. aasta matš on 150 miljoni USA dollari suuruse auhinnafondiga läbi aegade teine matš.

28-aastane Smith on pidanud 24 matši ning võitnud neist 23 (13 nokaudiga) ja viigistanud ühe.

33-aastane Golovkin on võitnud kõik enda 36 profimatši. 33 matši on ta võitnud nokaudiga. Seejuures on ta võitnud nokaudiga 23 viimast duelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles