Valgevene üllatas Poolat, Eesti tekkis võimalus alagrupp võita (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene korvpallikoondis.
Valgevene korvpallikoondis. Foto: Sander Ilvest

Valgevene korvpallikoondis alistas 2017. aasta EM-valiksarja D-grupis võõrsil üllatuslikult Poola 76:57.

Selline tulemus andis Eestile võimaluse D-grupp võita ja seega automaatselt EM-finaalturniirile pääseda, aga langeda ka kolmandaks. Seitsme alagrupi peale saavad edasi ka neli paremat teise koha meeskonda.

Eesti võidab kindlasti alagrupi, kui Poolast saadakse laupäeval Tartus jagu vähemalt 15 punktiga. See juhtuks siis, kui Valgevene kaotaks võõrsil Portugalile. Kui võit Poola üle on väiksem kui 15 punkti või tuleb kaotus, saab Eesti grupis teise koha, aga reaalselt oleks vaja ikkagi võitu, sest alagrupis viimaseks jääva Portugali üle saadud võidud arvesse ei lähe. Kaotuse korral jääks Eestil alles 1 võit ja 3 kaotust, millega pole Eestil enam suuri lootusi ülejäänud gruppide teiste kohtadega heidelda.

Kui Valgevene alistab teises kohtumises võõrsil Portugali (see oleks loogiline tulemus), siis tekiks Poola, Valgevene ja Eesti vahel «surnud ring», kus Eesti vajaks teiseks tõusmiseks 10-punktilist ja esimeseks tõusmiseks 13-punktilist võitu. Kui Eesti võidab Poolat 9 punktiga, oleks Eesti ja Valgevene korvide vahe mõlemal -2 ja seega saab eelise meeskond, kes on «surnud ringi» meeskondade omavahelistes kohtumistes rohkem punkte visanud. Eestil oleks sel juhul vaja visata enam kui 89 punkti, siis tõustakse Valgevenest mööda.

Võimaliku «surnud ringi» tiimide praegune korvide vahe on selline: Poola (4 võitu, 1 kaotus) +13, Valgevene (3/2) -2, Eesti (3/2) -11. Seda saab muuta ainult Eesti - Poola mäng. Veelkord, kui Valgevene kaotab Portugalile või Eesti Poolale, siis «surnud ringi» ei teki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles