Aivar Pohlak uuest UEFA presidendist: meie positsioon tugevneb

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak selgitas, et Aleksander Ceferini saamine UEFA presidendiks tugevdab Eesti positsiooni UEFA-s.

«Eesti jaoks tähendab Aleksander Ceferini UEFA presidendiks valimine eelkõige meie positsiooni tugevnemist organisatsiooni sees. Rahutu aja olukorras lasub jalgpallil ühena vähestest kogu maailma ühendavatest niitidest senisest suurem vastutus elu normaalsetes rööbastes hoidmise eest – see on laiem tähendus, mille söandaksin välja öelda,» rääkis Pohlak Soccernet.ee portaalile.

«Mõistagi on Ida-Euroopa väikerahva esindaja valimine sedavõrd võimsa organisatsiooni etteotsa märgilise tähendusega ja seda toetab täiendavalt ülekaalukas võit häältega 42:13. Praktilistes jalgpallilistes tähendustes on loodud eeldus jalgpalli kommerts- ja sotsiaalse loogika optimaalseks suhestamiseks – jalgpall on selle nurga alt vaadates üks väheseid valdkondi, mis püüab vaadata suuremat pilti ja kus kehtivad reaalsed solidaarsusprintsiibid, aga alati sõltub palju ka organisatsiooni liidrist, sest surve toimimisprintsiipide allutamiseks kommertstähendustele on suur,» lisas Pohlak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles