Peatreener Cretu: mehed pidasid pika laagri vastu ja on valmis mängima

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu hoolealuseid juhendamas.
Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu hoolealuseid juhendamas. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu ütles pärast tänahommikust treeningut, et mehed on nii vaimselt kui füüsiliselt valmis EM-finaalturniiri koha eest võitlema. Cretu sünnimaal Rumeenias Craiovas peetaval esimesel alagrupiturniiril kohtuvad eestlased täna Tšehhiga, homme Rumeenia ja ülehomme Makedooniaga.

Alates augusti keskpaigast Poolas Lubinis ettevalmistuslaagris olnud mängijad on Cretu sõnul pika koosoldud aja kenasti vastu pidanud. «Mehed olid tublid ja pidasid selle pika aja vastu. Olime ju eelmisel suvel samuti Lubinis pikalt, see on normaalne sportlase elu osa. Parandasime asju, mis seda vajasid. Saime ka erinevaid vastaseid, mis on oluline,» ütles juhendaja. «Laagri lõpus oli tunda, et mehed on juba mõtetes finaalturniiril, mis on hea. Nad on tahtmist täis ja usuvad endasse.»

Tšehhi on grupi suurim favoriit, alates 2009. aastast on nad igal korral finaalturniirile kvalifitseerunud. Selle perioodi kõige parem koht pärineb 2011. aastast, kui Austriaga kahasse korraldatud kodusel turniiril saadi kümnes koht. Karlovy Vary's toimunud alagrupiturniiril kuulusime nendega samasse nelikusse ja pidime vastaste kindlat paremust tunnistama. Kümnenda koha sai Tšehhi ka 2010. aasta MM-il. Kolm viimast aastat on mängitud ka Maailmaliigas, kus tänavu saadi teises tugevusgrupis viies koht.

Cretu sõnul on tegu hea kooslusega, kus nii piisavalt kogenud mehi kui häid noori. «Väga hea tiim: füüsiliselt tugev meeskond, kus on mitmekülgsed noored, ent samuti piisavalt kogenud mehi,» analüüsib Cretu. «Nad mängivad kiiret ja jõulist võrkpalli ning panevad suurt rõhku servile.»

Eesti peab treeneri sõnul kinni pidama taktikalistest ettekirjutustest. «Peame servitaktikast kinni pidama ja serviga nende nõrka vastuvõtjat püüdma. Tähtis on ka bloki ja kaitse koostöö,» lisab ta.

Postimees näitab täna kell 17 algavast kohtumisest ka otsepilti ning toob mängujärgsed kommentaarid lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles