Venemaa häkkerite avaldatud WADA materjalidest leiab ka Tour de France'i võitjaid (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins ja Chris Froome.
Bradley Wiggins ja Chris Froome. Foto: SCANPIX

Venemaa häkkerid, kes murdsid sisse Maailma Antidopinguagentuuri (WADA) andmetesse, on väidetavalt leidnud tõendeid, et ka kuulsad ratturid Chris Froome ning Bradley Wiggins kasutasid ravi eesmärgil keelatud aineid.

Avaldatud dokumentidest selgub, et 2012. aastal Tour de France'i velotuuri võitnud Wigginsile anti aastatel 2008-2013 kuuel korral eriluba kasutada mitut keelatud ainet. BBC toon näitena, et aastal 2011 lubati Wigginsil näiteks tarbida triamtsinoloon atsetooni, mida britt kasutas allergia ravimiseks. Wiggins pole hetkel avalikustatud dokumentide sisu kommenteerinud, kuid esialgse info kohaselt oli mehel arstide luba olemas, seega reegleid ta rikkunud pole.

Kolmel korral Tour de France'i võitnud Froome'il lubati omakorda 2013. ja 2014. aastal kasutada kortikosteroidide prednisolooni nimelist ainet. Froome'i esindajad kinnitasid Venemaa häkkerite info avalikustamise järel, et kõik ravimite kasutamised on WADA esindajatega läbi arutatud, kokku lepitud ja dokumenteeritud, mistõttu probleemi ei tohiks olla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles