Mourinho Euroopa liigast: see pole sari, kus tahaksime mängida

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho.
Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi peatreener Jose Mourinho teatas tänaõhtuse Euroopa liiga mängu eel, et tegelikult tema meeskond selles sarjas hea meelega ei mängiks.

United lõpetas Inglismaa kõrgliigas eelmise hooaja viienda kohaga ja osaleb seetõttu tänavu Euroopa liiga alagrupiturniiril. Mourinho arvates muudavad neljapäeval toimuvad mängud aga liigatiitli võitmise märgatavalt raskemaks. «Euroopa liiga pole sari, kus Manchester United tahaks kaasa teha. Mina ei taha seda ja mängijad ei taha seda, aga samas oleme praegu just selles sarjas ja selline on reaalsus,» vahendab ESPN Mourinho sõnu.

Portugallane rõhutas, et see ei tähenda, nagu ei läheks United siiski võidu peale mängima. «Peame selle sarja vastu austust üles näitama. Tahame hästi esineda ja niisuguse mastaabiga klubi jaoks tähendab see, et vähemalt alagrupiturniirilt peame kindlasti edasi saama. Muidugi on kodust liigat raskem võita, kui Euroopa liigas mängid. Oleks parem, kui saaksime pärast neljapäevast mängu pidada liigakohtumise esmaspäeval, et päeva võrra kauem taastuda, aga seda võimalust meile ei antud,» nentis Mourinho.

Portugallase hinnangul ootab täna võõrsil Rotterdami Feyenoordiga kohtuvat Unitedit kohati ees üsna raske mängudegraafik. «Mängime Liverpooliga euromängu eelsel, mitte selle järgsel esmaspäeval, mis on juba iseenesest kingitus. Nii et meid ootavad oktoobris järjest ees esmaspäevane mäng Liverpooliga, neljapäevane mäng Fenerbahcega ja pühapäevane mäng Chelseaga,» loetles Mourinho. «Selles osas pole me mingit abi saanud.»

Samas kinnitas Mourinho, et olukorrast ei tehta suurt draamat. «Mängus Feyenoordiga on vaja teha hea tulemus, sest kui mängime detsembris viimase mängu ja vajame sealt edasipääsuks kindlasti punkte, oleme raskes seisus,» viitas Mourinho kohtumisele Luhanski Zorjaga, kes peab oma kodumänge Ukrainas valitseva keerulise olukorra tõttu Odessas.

Unitedi ja Feyenoordi tänane A-alagrupi kohtumine algab Eesti aja järgi kell 20, samal ajal pannakse C-grupis pall mängu ka Eesti koondise ründaja Sergei Zenjovi koduklubi Qabala ja Brüsselis Anderlechti vahelises mängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles