Suur kuuik ja kaks kodutut musta hobust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada ja Venemaa kontrollmäng.
Kanada ja Venemaa kontrollmäng. Foto: Charles LeClaire/USA Today Sports

Pärast 12-aastast vaheaega taas toimuv jäähoki maailma karikaturniir on oma koosseisult tugevaim võistlus, mis viimastel aastakümnetel korraldatud. Alustades sellest, et nn suur kuuik – Kanada, USA, Venemaa, Tšehhi, Rootsi, Soome – on moodustanud oma koondised peamiselt maailma tugevaima liiga NHLi mängijatest, ning lõpetades sellega, et omaette koondis on Euroopa ülejäänud riikide hokistaaridel ja ka Põhja-Ameerika noortel staaridel.

Jäähoki maailma karikaturniir on vaatamata oma tähtsusele seni aset leidnud kaootiliselt ning tegelikult on see 1976. aastal esimest korda toimunud ja kokku viis korda korraldatud legendaarse Kanada karikaturniiri järglane.

1996. aastal pandi esimest korda mängu maailma karikas ning selle nimetusega turniir on toimunud seni kaks korda, viimati 2004. aastal. Kahe karikaturniiri peale kokku on viis korda võitnud Kanada, korra on parimaks osutunud Nõukogude Liit ja USA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles