Korjus saab Spa ringrajal mõõtu võtta Robert Kubicalt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus Aragoni ringrajal.
Kevin Korjus Aragoni ringrajal. Foto: Renault Sport

Endine vormel-1 sõitja Robert Kubica osaleb järgmisel nädalavahetusel Belgias Spa ringrajal peetaval  Renault Sport Trophy sarja etapil. Samas sarjas kihutab ka eestlane Kevin Korjus.

Kubica jagab autot prantslase Christophe Hamoniga. Sarjas on mõlemal autol kaks juhti, üks neist klassifitseerub professionaaliks ja teine amatööriks. Samas sarjas osaleb tänavu ka Kevin Korjus, kes on kaks etappi enne hooaja lõppu PRO-klassis 68 punktiga kolmandal kohal, jäädes Pieter Schothorstile alla 23 ja David Fumanellile kolme punktiga.

Kubica, kes naasis ringrajale tänavu peetud Mugello 12 tunni sõidul, on Renault’ autot juba Prantsusmaal Ales’i ringrajal testinud. 2011. aastal ralliavariis saadud vigastused tõmbasid toone poolaka ringrajasõitja karjäärile kriipsu peale ning sestpeale on ta sõitnud hoopis autoralli MM-sarjas. «Tundsin end RS01 roolis väga mõnusalt ja isegi nii kurvilisel rajal oli aru saada, et tegemist on väga hea autoga. Erilist muljet avaldasid mulle pidurid,» sõnas Kubica.

Kubica liitus Renault’ noorte sõitjate programmiga juba 2000ndate aastate alguses ja võitis 2005. aastal Renault’ vormel-3 sarja, kuid vormel-1 sarja jõudis poolakas 2006. aastal hoopis BMW Sauberi võistkonnas, kihutades seal neli hooaega. Pärast BMW loobumist liitus ta jälle Renault’ tiimiga ja pidanuks Lotus-Renault’ võistkonnas võistlema ka 2011. aastal, kuid vigastas veebruaris juhtunud ralliavariis rängalt kätt.

Pärast tervenemist ja autosporti naasmist võitis Kubica 2013. aastal WRC2-sarja ja siirdus seejärel WRC-sarja, kuid seal on tema parimaks saavutuseks siiani jäänud 2014. aastal Argentina rallil saadud kuues koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles