Mussolinit tunnustanud Itaalia vutilegend sai ametist priiks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paolo Di Canio.
Paolo Di Canio. Foto: SCANPIX

Telekanal Sky Sport Italia vallandas eksjalgpalluri Paolo di Canio, kuna mees käis eetris lühikeste varrukatega särgis, paljastades käele tehtud tätoveeringu «DUX». Tegemist on austusavaldusega endisele fašistlikule riigipeale Benito Mussolinile.

48-aastane di Canio, kes mängis kunagi muuhulgas Juventuse, Napoli, Milani, Celticu, West Hami ja Lazio ridades ning töötas aastatel 2011-13 Swindon Towni ja 2013. aastal Inglismaa kõrgliigaklubi Sunderlandi peatreenerina, pole iial oma fašistlikust maailmavaatest saladust teinud. Televaatajatele tätoveering aga ei meeldinud ning kui sajad neist Skysse helistasid, ähvardades oma tellimuse tühistada, otsustas kanal di Canioga töölepingu lõpetada.

«Tegime vea ja vabandame kõigi ees, keda see solvas. Pärast pikka vestlust Paolo di Canioga otsustasime ühiselt, et tema laialdastest teadmistest ja professionaalsest suhtumisest hoolimata on parem, kui lõpetame koostöö,» vahendab The Guardian kanali asepresidendi Jacques Raynaud’ avaldust.

Di Caniot on vastuolud saatnud alates 2005. aastast, kui ta tervitas Lazio fänne natsižestiga ning vastas Itaalia uudistekanali Ansa küsimusele: «Ma olen fašist, mitte rassist.» 2013. aastal astus Briti endine välisminister David Miliband Sunderlandi juhatusest tagasi, kui klubi di Canio peatreeneriks palkas, samuti loobus kohalik ametiühing Swindon Towni toetamisest, kui di Canio klubis 2011. aastal peatreenerina tööle asus.

Mussolini kohta on di Canio oma autobiograafias kirjutanud muuhulgas järgmist: «Tema teod olid sageli jälgid. Kuid ta saatis neid korda kõrgema eesmärgi nimel. Kokkuvõtvalt oli ta väga põhimõttekindel inimene.»

Paolo Di Canio kurikuulus natsitervitus Lazio fännidele. FOTO: Scanpix
Paolo Di Canio kurikuulus natsitervitus Lazio fännidele. FOTO: Scanpix Foto: ALESSIA PIERDOMENICO/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles