Rikbergi ilus verstapost jäi koleda mängu varju

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Rikberg vastuvõtul.
Rait Rikberg vastuvõtul. Foto: Robin Ristmäe

Võrkpallikoondise raudvaral Rait Rikbergil täitus tänases mängus Tšehhiga 100. mäng rahvusmeeskonnas, ent palju rõõmu ta mõistagi ei tundnud, sest EM-valiksarja alustati kindla 0:3 kaotusega. «Eks ta midagi mängija kohta näitab, aga suurt rõõmu ei saa praegu tunda selle üle,» kommenteeris ta oma saavutust.

«Olen pettunud, tegime võimalikust kõige kehvema stardi üldse. Mingi hetkeni püsisime mängus, aga siis tegime liigselt oma vigu (Eesti tegi rünnakul 24 viga, tšehhid 9.) ja asi läks kiirelt käest. Mina võin küll öelda, et võitlesin nagu jaksasin, aga täna oli lihtsalt selline kehv päev ja meil jäi rünnakujõudu väheks,» kommenteeris Rikberg, vihjates nurgaründaja Robert Tähele, keda laagris kiusas haigus. «Minule tundus, et tal oli ikka väga kehv olla. Ta on selline, et ise ei kurda, läheb platsilt ära ainult kirstus, aga ju see haigus teda segas, ta olek oli hoopis teistsugune.»

Rikberg tunnistas, et eelkõige tehti ise kehv esitus ja vastane nägi eestlaste käike väga hästi läbi. «Olime ise kehvad, jah, ilmselt nad ei lasknud meil ka oma asju teha, aga kokkuvõttes ikka oleme ise süüdi. Oma tasemelt on nad võrreldavad Belgiaga, kellega kontrollkohtumisi pidasime. Aga see pole nüüd maailmalõpp ka, mängud veel ees ja meil on kõik võimalused ka otse edasi saamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles