Vibuliidu juhatus tegi 2017. aasta tiitlivõistluste normides kaks muudatust

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vibu.
Vibu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Vibuliidu juhatus kinnitas Eesti koondise normid 2017. aasta tiitlivõistlusteks.

Normid on koostatud töögrupi ettepaneku alusel ja see lähtub kõikidest varem kehtinud üldpõhimõtetest (arvutuse põhised, A-norm 50%, B-norm 90% jne), vahendas vibuliidu koduleht.

2016. aasta normidega võrreldes on sisse viidud 2 muudatust:

1. muudatus: MM normide täitmise periood. 2017. aasta koondise normide täitmise puhul lähevad arvesse kõik tulemused ka 2016. aastast (see on võrreldes varasema süsteemiga sama) – välja arvatud MM, mille puhul loeb 2016. aastast ainult maksimaalselt 1 tulemus;

2. muudatus: noorte välinormide arvutamise alus. Kui varem oli noortel aluseks 2 võistlust (viimased 2 EMi või MMi), siis nüüd on aluseks viimase 4 aasta tiitlivõistlused (võrdluseks – täiskasvanutel on aluseks 7-8 MK-etappi).

Esimene muudatus on tingitud faktist, et 2017. aasta MMid toimuvad hooaja lõpus ja teine on selleks, et muuta noorte normid stabiilsemaks; st et EM/MM aastatel poleks suuri muudatusi ja ilm poleks nii mõjutavaks faktoriks normide taseme juures nagu ainult kahe võistluse põhjal arvutades võinuks olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles