Creţul on kodumaaga seoses segased tunded ja suhted

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu Rumeenia võrkpallikoondise peatreenerina 2007. aastal.
Gheorghe Cretu Rumeenia võrkpallikoondise peatreenerina 2007. aastal. Foto: voleiromania.ro

Eesti koondise loots Gheorghe Creţu on küll rahvuselt rumeenlane, ent sidemed kodumaaga on jäänud nõrgaks ja tunded selle suhtes vastuolulised. Üheksa aastat tagasi oli Creţu Rumeenia rahvusmeeskonna peatreener, ent lahkus sellelt kohalt tüliga. Läbisaamine alaliidu juhtkonnaga oli kehv: mängijatele ei loodud normaalseid tingimusi ja püüti neid vägisi koondisesse tuua.

Praeguses Euroopa meistrivõistluste valikturniiri toimumiskohas Craiovas käis Creţu viimati 23 aastat tagasi, esindades mängijana Bukaresti Dünamot.

«Tulemust ma enam ei mäleta, aga ju me võitsime,» püüab ta meenutada. Bukaresti klubi on 18-kordne Rumeenia meister, neist kolm tiitlit võideti 1990ndatel.

«Craiova on alati olnud võrkpallilinn, eriti kuulus oli siinne naiste klubi. Aga linn on sellest ajast pärist palju muutunud. Nicolae Ceauşescu lasi küll omal ajal osa linnast ära lõhkuda, ent vanalinnas on säilinud ka palju ilu,» meenutab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles