Laste spordisarja viies etapp tõi kokku kaks ja pool tuhat ratturit

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastesõit.
Lastesõit. Foto: Tarmo Haud

Täna toimusid Tartus Tähtvere Spordipargis 19. Tartu Rattamaratoni lastesõidud, mis tõid esialgsetel andmetel kokku 2556 ratturit. Tegemist oli lastele mõeldud Tartu Maratoni Mini Kuubiku spordisarja viienda etapiga.

Toimusid TILLUsõidud kuni 8-aastastele, rajapikkustega 400, 700 meetrit ning 1 kilomeeter, kus osales ühtekokku 1800 pisikest ratturit. MINImaratoni 5,1 kilomeetri pikkusel distantsil osales 756 noort spordihuvilist. Rajad kulgesid Tähtvere Spordipargis ning Dendropargi radadel.

«Suure tõenäosusega saame uuel aastal pakkuda lastele veidi uuenenud kujul radasid, sest dendropargis käivad arendused, et radade valikut suurendada,» sõnas Tähtvere Puhkepargi juhatuse liige Marti Viilu. «Juba tänavu tegime väikese muudatuse 5,1 kilomeetri pikkusele rajale, kui lapsed said sõita mööda metsavahelist rada, mitte üle kitsa silla jõe ääres.»

«Tartu Maratoni lasteüritused on ikka traditsiooniliselt Tähtvere spordipargis toimunud ning nii see kindlasti edaspidi ka jääb,» lisas Viilu. «See on väga tore, et nii palju inimesi siin käib. Seda rohkem leiavad inimesed ka selle kompleksi ning tulevad siia sportima ka ürituseväliselt.»

Järgmine ning ühtlasi ka viimane Tartu Maratoni Mini Kuubiku etapp toimub 1. oktoobril 5. Tartu Linnamaratoni raames. Sarja läbimiseks tuleb lastel läbida võimalikust kuuest üritusest neli. Lisaks kuuluvad sarja Tartu Maratoni, Tartu Jooksumaratoni, Tartu Rattaralli, Tartu Rulluisumaratoni ning Tartu Linnamaratoni lasteüritused.

Homme, 18. septembril sõidetakse 19. Tartu Rattamaratoni põhidistantsid - 89 ning 40 kilomeetrit Otepäält Elvasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles