Kevadel rängalt põlve vigastanud Eesti noortekoondislane tegi tippjalgpalliga lõpparve

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Listmann.
Erik Listmann. Foto: Kristjan Teedema

Jalgpalli Eesti meistriliigas kullaheitlust pidav Nõmme Kalju andis oma koduleheküljel teada, et põlvevigastusega kimpus olnud äärepoolkaitsja Erik Listmann otsustas tippjalgpallist loobuda.

«Otsustasin lahkuda enda initsiatiivil, kuna tundsin vajadust teha elus midagi muud peale jalgpalli. Paljud võib-olla mõtlevad, et miks ma jalgpalli kõrvalt ei saaks teha midagi muud? Vastus lihtne, kui tahta olla hea jalgpallur, tuleb selle nimel palju loovutada ning tegevused ja aeg on selle tõttu piiratud,» selgitas Listmann klubi kodulehele.

«Otsus lõpetada tuli minu enda seest – eks elu näitab, kas otsus oli õige või vale. Edasist elu teekonda ei oska hetkel ette prognoosida, aga kindlasti mõneks ajaks lähen Eestist eemale ja vaatan, mis elul pakkuda on. Tänada soovin tervet Kaljut kui klubi ja fänne, kes olid alati olemas. Lisaks kõiki treenereid ja mängijaid, kellega olen koos töötanud nii koondises kui klubis. Olid mõnusad 4 aastat, tuleb vaid loota, et järgmised 4 tulevad veel paremad,» kommenteeris Listmann oma otsust.

«Soovime Erikule edu ja oleme temale tänulikud nende aastate eest Kaljus,» lisas nõmmekate tegevjuht Ehte Eamets. Listmanni tänavune hooaeg lõppes valusal moel 14. mail, kui 21-aastane poolkaitsja vigastas Narva Transi vastu peetud liigamängus raskelt põlve.

Tegemist oli kurioosse olukorraga, sest Kalju oli Narva kaasa võtnud vaid kaks KTM-reeglile vastavat mängijat ehk Listmanni ja Andre Järva. Algkoosseisu kuulunud Järva vahetati poolajal Listmanni vastu välja, ent Listmanni vigastuse järel polnud Kaljul enam ainsatki KTMi platsile saata. Kuna reeglite järgi peab neid seal alati viibima vähemalt üks, olid pealinlased sunnitud kohtumise lõpuni ühemehelises vähemuses mängima ning nii lepiti 1:1 viigiga. Listmanni vigastuse tõttu sai Kalju hiljem ka jalgpalliliidult eriloa KTMi staatust muuta.

Listmann jõudis enne vigastust sel hooajal Kaljut esindada 13 liigamängus, kuuludes neist 11 kohtumises algkoosseisu. Aprillikuises 6:0 võidumängus Transi üle lõi äärepoolkaitsja ka kaks väravat. Lisaks käis ta Kalju särgis väljakul märtsikuises Superkarikafinaalis ja ühes Evald Tipneri karikasarja mängus, samuti esindas Listmann tänavu korra U23-koondist ja pääses neljaks minutiks platsile ka U21-koondise valikmängus Horvaatiaga.

2014. aastal Kalju särgis kõrgliigas debüteerinud, ent mullu lõplikult suurde jalgpalli murdnud Listmann esindas eelmisel hooajal Kaljut 25 liigamängus ja lõi ka ühe värava. Lisaks käis ta EM-valiksarjas kahel korral platsil Eesti U21-koondise eest, kui kuulus San Marino vastu algkoosseisu ja sekkus mängu Horvaatiaga poolajal vahetusest. Head mängud kergitasid Listmanni ka Eesti A-koondise huviorbiiti ja ta mahtus mullu mitmel korral koondise esialgsesse nimekirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles