Fotod: Liepaja rallil avarii teinud eestlaste auto pääses napilt tuleroaks langemisest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets Assoori rallil
Raul Jeets Assoori rallil Foto: SRT/Aleksei Volkov

Sel nädalavahetusel Lätis peetaval Liepaja rallil tabas ühtaegu ebaõnn ja õnn Eesti rallipaari Raul Jeets - Andrus Toom.

Jeets ja Toom tegid ralli tänasel viiendal katsel avarii, mille tagajärjel nende Škoda põlema süttis. Leegid suudeti siiski kiirelt summutada ja eestlaste auto tuleroaks ei läinud, küll aga tuli meestel võidukihutamine pooleli jätta. Nelja katse järel olid Jeets-Toom üldarvestuses kaheksandal kohal.

Avapäeval kavas olnud seitsme kiiruskatse järel juhivad rallit lätlased Ralfs Sirmacis ja Arturs Šimins (Škoda Fabia R5), venelased Aleksei Lukjanuk ja Roman Kapustin (Mitsubishi Lancer Evo X) kaotavad neile 30,7 sekundiga. Kolmandal kohal on poolakad Kajetan Kajetanowicz ja Jaroslaw Baran (Ford Fiesta R5), kaotust liidrile on neil kogunenud 45,9 sekundit.

Parima Eesti paarina on Mitsubishi Lancer Evo X-l sõitvad Siim Plangi ja Marek Sarapuu neljandal kohal, Sirmacisest ja Šiminsist 49,1 sekundi ning poodiumist vaid 3,2 sekundi kaugusel. ERC3-Junior-klassi tihedas konkurentsis võitsid Miko Niinemäe (Peugeot 208 R2) ja Martin Valter avapäeva seitsmest katsest kolm, kuid on üldarvestuses viiendad. Liidrikohta hoidvast Saksamaa paarist Marijan Griebel - Pirmin Winklhofer jäädakse maha siiski vaid 10,3 sekundiga.

Pühapäeval sõidetakse rallil veel kuus kiiruskatset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles