Sten Sokk: Poola võttis võidu jõuga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti (valges) - Poola korvpallilahing Tartus.
Eesti (valges) - Poola korvpallilahing Tartus. Foto: Margus Ansu

Eesti korvpallikoondise mängujuht Sten Sokk tõdes pärast EMi valikturniiri viimast kohtumist Poolalt saadud suurt kaotust, et vastane võttis võidu jõuga. «Nad tabasid tähelepanuväärselt kolmeseid. Korvi all oli meil niigi raske ning kui nad eemalt ka nii hästi tabavad, pole võimalik alla kokku võtta,» selgitas Sokk pärast 64:93 kaotust. «Jõuga võtmise alla käib ka nende kaitsemäng.»

Sokk leidis, et mäng otsustati ära juba esimesel poolajal. Teise poolaja eel võttis ta meeskonnakaaslased kokku ja ergutas neid ikkagi võitlema. «Ütlesin neile, et peame andma endast kõik. Publik toetas meid ja meil oli kohustus ka neile midagi tagasi anda,» lausus mängujuht.

Eesti sai küll alagrupis teise koha, kuid EM-finaalturniirile see neid ei aidanud. Soku hinnangul saab alati paremini, kuid samas leidis ta kolme võidu ja kolme kaotusega lõppenud turniirist ka positiivset.

«Enne turniiri algust olin minagi üsna skeptiline. Teadsin, et peame mäng-mängult paremaks muutuma,» rääkis Sokk. «Minu jaoks on oluline see, et meeskonnas oli hea õhkkond ja treeningutel tehti head tööd. Mina jäin igatahes meestega rahule.»  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles