Eurooplased šokeerisid USA koondist, Kanada näitas võimu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslav Halak (paremal) keeras eurooplaste värava Zach Parise'i ja teiste ameeriklaste ees lukku.
Jaroslav Halak (paremal) keeras eurooplaste värava Zach Parise'i ja teiste ameeriklaste ees lukku. Foto: SCANPIX

Jäähoki maailma karikaturniir algas üllatusega, kui Euroopa koondis alistas 3:0 üheks soosikuks peetava USA meeskonna. Kanada võitis aga kindlalt 6:0 Tšehhit.

USA koondis on paberil tugev, kuid eurooplaste vastu oli nende mäng mannetu. Avakolmandikul korraldasid Frans Nielsen ja Marian Gaborik vasturünnaku, mille lõpetuseks saatis Gaborik litri ameeriklaste väravavahi Jonathan Quicki selja taha. Teise kolmandiku alguses kaotas USA supertäht Patrick Kane litri ning seekord pani rünnakul punkti Leon Draisaitl.

Euroopa meeskond, kuhu kuuluvad paremad mängijad Saksamaa, Slovakkia, Šveitsi, Taani, Prantsusmaa, Sloveenia, Austria ja Norra koondisest, pani kohtumisele punkti tänu prantslase Pierre-Edouard Bellemare'i tabamusele. Paar minutit varem olid ka ameeriklased arvulisest ülekaalust litri võrku saanud, kuid James van Riemsdyk suunas selle sinna rinnaga, mis on keelatud.

Viis minutit enne mängu lõppu läks korraks ka rüseluseks, kui Kane läks kättpidi kokku Euroopa meeskonna väravavahi Jaroslav Halakiga. 32 tõrjet teinud Halak oli lõpuks Euroopa meeskonna üks paremaid mängijaid, USA puurilukk Quick tõrjus samas vaid 13 litrit ja lasi kolm pealeviset selja taha.

Teises sama alagrupi kohtumises oli Kanada Toronto publiku rõõmuks ülikindlalt parem tšehhidest. Väljakuperemeeste poolel hiilgas Sidney Crosby, kes viskas ise ühe värava ja tegi kahele tabamusele eeltöö. Värava said veel kirja Brad Marchand, Patrice Bergeron, Joe Thornton, Jonathan Toews ja Alex Pietrangelo. Kanadalaste väravas seisnud Carey Price tegi 27 tõrjet, samas kui kanadalased ise tegid Michal Neuvirthi väravale koguni 50 pealeviset.

Neljaliikmelisest alagrupist pääseb edasi vaid kaks paremat, mis tähendab seda, et ameeriklastel on avamängu järel juba selg vastu seina. Teise alagruppi kuuluvad Soome, Venemaa, Rootsi ja Põhja-Ameerika noortest koostatud meeskond. Avaringis on täna öösel vastamisi Venemaa ja Rootsi ning Soome ja Põhja-Ameerika.

Sidney Crosby (keskel) vedas Kanada kindla võiduni. FOTO: Scanpix
Sidney Crosby (keskel) vedas Kanada kindla võiduni. FOTO: Scanpix Foto: Kevin Sousa/USA Today Sports
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles