Rosberg võidutses Singapuris ja tõusis taas MM-sarja liidriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Singapuri vormel-1 etapil sai tunda võidurõõmu Mercedese piloot Nico Rosberg, kes tõusis ühtlasi taas ka MM-sarja üldliidriks. 

Hooaja neli esimest etappi võitnud Rosberg on taas sattunud hea soone peale ning praeguseks on ta võitnud ka kolm viimast etappi.

Teise koha saavutas Daniel Ricciardo Red Bullil ja kolmas oli seni MM-sarja juhtunud Lewis Hamilton Mercedesel. Esimesena jäi poodiumilt välja Kimi Räikkönen.

Singapuri GP lõppseis: 1. Rosberg, 2. Ricciardo, 3. Hamilton, 4. Räikkönen, 5. Vettel, 6. Verstappen, 7. Alonso, 8. Perez, 9. Kvjat, 10. Magnussen. 

MM-sarja üldseis Singapuri etapi järel: 1. Nico Rosberg 273 punkti, 2. Lewis Hamilton 265, 3. Daniel Ricciardo 179, 4. Sebastian Vettel 153, 5. Kimi Räikkönen 148, 6. Max Verstappen 129, 7. Valtteri Bottas 70, 8. Sergio Perez 66, 9. Nico Hülkenberg 46, 10. Felipe Massa 41.

Enne sõitu:

Rosberg oli ajasõidus võimas ja edestas Ricciardot enam kui poole sekundiga. Hamilton kaotas tiimikaaslasele koguni 0,704 sekundiga, edestades seejuures Verstappenit vaid 0,040 sekundiga. Esinelikule järgnevad stardirivis Kimi Räikkönen Ferraril, Toro Rosso sõitjad Carlos Sainz Jr ja Daniil Kvjat, Nico Hülkenberg Force Indial, Fernando Alonso McLarenil ja kümnendana Felipe Massa Williamsil. Kvalifikatsiooni suurim kaotaja oli Ferrari sõitja Sebastian Vettel, kes peab tehniliste probleemide tõttu täna leppima viimasest reast startimisega.

Rosberg ja Hamilton on senise hooaja jooksul ära jaganud kõik kvalifikatsioonivõidud peale ühe, kui Monacos startis esikohalt Ricciardo. Sama lugu on etapivõitudega, mida kahel viimasel osavõistlusel võidutsenud Rosbergil on seitse ja Hamiltonil kuus. Vaid hooaja viiendal etapil Hispaanias kerkis Mercedeste omavahelise kokkupõrke järel poodiumi kõrgeimale astmele Verstappen.

MM-sarja üldarvestuses on liider 250 punkti kogunud Hamilton, ent Rosbergil on vaid kaks punkti vähem. Kolmandal kohal olev Ricciardo on kogunud 161 punkti, talle järgnevad Vettel 143, Räikkönen 136 ja Verstappen 121 punktiga. Hooaja lõpuni jääb koos Singapuri etapiga veel seitse osavõistlust.

Singapuri vormel-1 etapp peetakse tänavarajal. FOTO: Scanpix
Singapuri vormel-1 etapp peetakse tänavarajal. FOTO: Scanpix Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles