Avarii teinud Kubica peab vähemalt aasta tippspordist eemal olema

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kubica tegi avariis kõvasti viga oma paremale käele ja jalale
Robert Kubica tegi avariis kõvasti viga oma paremale käele ja jalale Foto: SCANPIX

Eile Itaalias peetud autorallil suurel kiirusel avarii teinud vormel-1 piloot Robert Kubica parem käsi suudeti küll amputeerimisest päästa, kuid poolakal tuleb tippspordist vähemalt aasta aega eemal olla.

Kubicat seitse ja pool tundi opereerinud kirurgi Mario Igor Rossello sõnul jäi ta lõikusega küll suures plaanis rahule, kuid taastumine võtab vormeliässal kaua aega.

«On oht, et viie kuni seitsme päeva jooksul peame tegema uue operatsiooni,» märkis Rossello. «Isegi kui kõik läheb plaanipäraselt, võtab taastumine aega ühe aasta. Vähemalt ühe aasta.»

Praegu kunstlikult koomasse viidud Kubica Renault' vormel-1 tiimi boss Eric Boullier on arstidele jõupingutuste eest väga tänulik.

«Roberti õnnetus tuli kogu tiimile tõelise šokina. Arstide pühendumine on olnud muljetavaldav ja tahame kogu haigla personali tänada nende professionaalse lähenemise ja pühendumise eest,» sõnas Boullier.

Boullier lubas koos tiimi teise piloodi Vitali Petroviga täna sõita Itaaliasse Kubicat toetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles