Soomlasena esinenud rootslane sai pettuse eest karmi karistuse (2)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine.
Orienteerumine. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Rootsis paljastati orienteerumisvõistlusel petis, kes kasutas võltsidentiteeti.

55-aastane rootslane osales Dalarnas Sälenis peetud O-Ringeni orienteerumisvõistlustel kahe nime all, kasutades enda pärisnime ja väljamõeldud Soome nime. Petturi nipp oli lihtne – ta tutvus esmalt rajaga valenime all ja läbis selle siis õige nime all, saavutades suurepärase aja.

Vahele jäi kavalpea aga üsna haledal moel. Nimelt katkestas ta valenime all võisteldes viienda etapi, kuid unustas sellest korraldajatele teada anda. Teda hakati taga otsima ja vale paljastus. Lisaks oli mees end võistlustele üles andes kasutanud mõlema nime puhul ühte ja sama meiliaadressi, mistõttu korraldajatel oli lõpuks lihtne pettuse otsad kokku viia.

Viiepäevasel O-Ringeni võistlusel osaleb igal aastal umbes 20 000 orienteerujat. Nelja päeva järel juhtis ebaausal moel edu saanud mees oma vanuseklassis sarja, kuid mõistagi tema tulemus tühistati. Ühtlasi määrati talle kaheaastane võistluskeeld, mis kestab kuni 2018. aasta 14. septembrini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles