Eesti naiste võrkpallikoondis sai EM-valiksarjas ülimagusa võidu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste võrkpallikoondis.
Eesti naiste võrkpallikoondis. Foto: volley.ee

Eesti naiste võrkpallikoondis lõpetas EM-valiksarja teise ringi turniiri avavaatuse ülimagusa 3:2 (25:13, 22:25, 20:25, 25:20, 15:11) võiduga põhjanaabrite üle. Reedest pühapäevani toimub valiksarja teine turniir Poolas.

Ungaris Èrdis toimunud turniiril spurtis meie koondis avageimi võimsa 25:13 eduga kohe ette. Realiseerisime 48 protsenti rünnakutest, soomlannade näitaja oli 19. Sulustamisega teenisime viis punkti, vastased mitte ühtegi. Ülejäänud geimides numbrid ja skoorid ühtlustusid ning naaberriikide koondised pakkusid publikule tõsiselt haarava duelli, vahendas volley.ee.

«Soomlannade mäng oli täna väga suurte tõusude ja mõõnadega. Lisaks olid nad hädas vastuvõtuga. Meie mängijad pakkusid omakorda väga hea esitluse ja see meile lõpuks ka võidu tõi,» rõõmustas rahvusnaiskonna juhendaja Marko Mett.

Eesti edukaimana tõi Kohilas mängiv Kertu Laak 24 punkti. Tema efektiivsusnäitaja oli +17 ja neiu lõi 40 tõstest punktiks 18. Kahekohalise summa kogusid meie poolel veel Liis Kullerkann, kelle 15 punktist kolmandik tulid sulustamisega, ja 14 punkti toonud Anu Ennok. Põhjanaabritele tõi kohtumise jooksul koguni 55 tõstet saanud Piia Korhonen 29 punkti.

Võimsalt töötanud serviga teenis Eesti 11 otsepunkti, millest neli tõi meie sidemängija Julija Mõnnakmäe. Soomlannad lõid kaheksa ässa ja eksisid 15 korda, meie vaid kuuel juhul. 

EM-valiksarja avaturniiri lõpetas Eesti naiskond ühe võiduga, mis annab grupis kolmanda koha. Soome jäi võiduta, seni täiseduga Ungari ja Poola mängivad viimases voorus omavahel. Uued matšid ootavad ees juba reedest-pühapäevani, mil samade vastastega mängitakse Poolas. 

Otse pääseb 2017. aasta Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile alagrupi võitja, teise koha omanikul seisavad oktoobri alguses ees kolmanda ringi matšid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles